Archiwum Państwowe w Lublinie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Zawadzki_Konrad

Witam serdecznie,
Mam prośbę do osoby, która wybiera się do AP w Lublinie.
Otóż poszukuję 3 konkretnych aktów, których indeksy wyszukałem w Lubelskich Korzeniach.
Chodzi o akty z parafii Fajsławice:
- urodzenia:
Idzik Szymon akt 17 z 1810
Idzik Karol akt 49 z 1834
oraz ślubu:
Idzik Szymon Rybówna Magdalena akt 17 z 1830
Są to akta dotyczące prapradziadka Karola i jego rodziców.
Gdyby udało się dostać zdjęcia aktów to byłoby super, a jeśli nie, to bardzo proszę o podesłanie danych z tych aktów takich jak daty, osoby (wraz z świadkami, rodzicami itd) wiek wymienionych osób, miejsce pochodzenia.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Konrad Zawadzki
Mam prośbę do osoby, która wybiera się do AP w Lublinie.
Otóż poszukuję 3 konkretnych aktów, których indeksy wyszukałem w Lubelskich Korzeniach.
Chodzi o akty z parafii Fajsławice:
- urodzenia:
Idzik Szymon akt 17 z 1810
Idzik Karol akt 49 z 1834
oraz ślubu:
Idzik Szymon Rybówna Magdalena akt 17 z 1830
Są to akta dotyczące prapradziadka Karola i jego rodziców.
Gdyby udało się dostać zdjęcia aktów to byłoby super, a jeśli nie, to bardzo proszę o podesłanie danych z tych aktów takich jak daty, osoby (wraz z świadkami, rodzicami itd) wiek wymienionych osób, miejsce pochodzenia.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Konrad Zawadzki
Konradzie, skoro znalazłeś na portalu Lubelskich Korzeni zindeksowane akta,
to przecież nikt tych indeksów nie spisał z powietrza, tylko ze zdjęć, lub oryginałów.
Może warto zapytać na LK i obejdzie się bez wizyty w AP?
Dodam, że to nie moje przypuszczenie, ale wiedza...
że warto ... i to konkretnie w przypadku Fajsławic.
to przecież nikt tych indeksów nie spisał z powietrza, tylko ze zdjęć, lub oryginałów.
Może warto zapytać na LK i obejdzie się bez wizyty w AP?
Dodam, że to nie moje przypuszczenie, ale wiedza...
że warto ... i to konkretnie w przypadku Fajsławic.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
-
Zawadzki_Konrad

Pytałem, prosiłem i ... dostałem sporo materiałów, które usprawniły moje poszukiwania. Jednak tych 3 aktów nie było i dostałem informacje, że należy ich szukać w AP w Lublinie.
Być może te lata, które mnie interesują były spisywane na potrzeby Lubelskich Korzeni bezpośrednio z indeksów, a nie z samych aktów.
Pozdrawiam,
Konrad Zawadzki
Być może te lata, które mnie interesują były spisywane na potrzeby Lubelskich Korzeni bezpośrednio z indeksów, a nie z samych aktów.
Pozdrawiam,
Konrad Zawadzki
Dziwne, nie znalazłem tam na forum twojego pytania.
Natomiast 2 z 3 wymienionych aktów, a juści. Co do najstarszego jeszcze podpytam właściwą osobę. Powtarzam więc. Mam wiedzę, nie pogląd, nie wrażenie, nie opinię, że warto zapytać na LK.
Pozdrawiam.
Natomiast 2 z 3 wymienionych aktów, a juści. Co do najstarszego jeszcze podpytam właściwą osobę. Powtarzam więc. Mam wiedzę, nie pogląd, nie wrażenie, nie opinię, że warto zapytać na LK.
Pozdrawiam.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
-
Piotr_Reszka

-
Zawadzki_Konrad

-
orlowski_adrian

- Kaczmarek_Aneta

Aneta, w tym przypadku mamy do czynienia z konkretnymi numerami aktów. Myślę, że to będzie krócej. Zerknąłem na moje ostatnie zlecenie z AP Lublin gdzie dostałem skany na maila i kosztowało mnie to w 2008 roku 5 zł za sztukę. Wypomniałem Pani, że mi zeskanowano i policzono jako skan prawie pustą kartkę, gdzie znajdowało się ostatnie zdanie w formułce. Poza tym - istnieją telefony, upierdliwość czasami popłaca i przyspiesza sprawy 
Sebastian
Sebastian
- Kaczmarek_Aneta

- Kaczmarek_Aneta

Na to pytanie nie uzyskałam jeszcze odpowiedzi (dlaczego tak długo) - czekam na informację zwrotną.
Była tylko lakoniczna informacja, że potwierdzają wpłatę i że zamówienie na skany przekazano do pracowni reprograficznej (ponad miesiąc temu).
I tyle - czas chyba wykonać telefon.
Pozdrawiam
Aneta
EDIT:
4 godziny po tym wpisie nadeszły skany - już nie pierwsza to sytuacja, że "wywołuję wilka z lasu"
Była tylko lakoniczna informacja, że potwierdzają wpłatę i że zamówienie na skany przekazano do pracowni reprograficznej (ponad miesiąc temu).
I tyle - czas chyba wykonać telefon.
Pozdrawiam
Aneta
EDIT:
4 godziny po tym wpisie nadeszły skany - już nie pierwsza to sytuacja, że "wywołuję wilka z lasu"