Bielsk Podlaski-mieszczanie-genealogia-nazwiska w moim drzew
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam !
Chciałbym dowiedzieć co za osoba, kryje się pod nazwiskiem Budziłowicz. Przypuszczam, iż jest to osoba rodem z Grodzieńszczyzny.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof G.
Chciałbym dowiedzieć co za osoba, kryje się pod nazwiskiem Budziłowicz. Przypuszczam, iż jest to osoba rodem z Grodzieńszczyzny.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof G.
Białko, Bajgot, Dancewicz, Jakusik, Mikołajczyk, Naliwajko, Miszkiel, Maskiewicz -> Szczuczyn, Różanka, Mikielewszczyzna -> powiat lidzki
Gruchacz -> Myślenice
Gruchacz -> Myślenice
W mojej gneaogii figuruje Celestyn Budziłowicz,ojciec Zofii,żony księdza prawosławnego Bazylego Kostycewicz prawdopodobnie też ksiądz. Mieli 7 dzieci, dwoje zmarło w dzieciństwie.
W ksiązce wydanej w 2012 r w Rybołach pt Hierarchia i Kler koscioła Prawosławnego w granicach II Rzeczpospolite jwymienionych 14 osób o tym nazwisku. Jeżeli trzeba to odskanuję i powiesze nastronie..
W ksiązce wydanej w 2012 r w Rybołach pt Hierarchia i Kler koscioła Prawosławnego w granicach II Rzeczpospolite jwymienionych 14 osób o tym nazwisku. Jeżeli trzeba to odskanuję i powiesze nastronie..
-
Krasowska_Katarzyna

-
Łuniewska_Ewa

-
Łuniewska_Ewa

-
Łuniewska_Ewa

Witaj ARSART,
interesują mnie krewni z rodziny Sidoruk, Golonko (Bielsk Podlaksi, Kotły, Saki, Kleszczele, Hajnówka) których brak mi w moim drzewie.
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia swoich przodków jako, że jestem tutaj nowa i niezorientowana w poszukiwaniach.
Dokładnie interesuje mnie nazwisko:
Sidoruk Jan mąż Marii zd Roszczyc ur w Sakach-pochowany w Hryniewiczach Dużych
Sidoruk Jan mąż Mokryny zd Ignaciuk ur 1888 zm w Sakach w 1973 roku
Golonko Grzegorz zm w 1920 w Kijowie + jego rodzice (brak danych) jego żona Olga zd Simson zm w 1966 w Hajnówce
Za kazdą wskazówkę będę wdzięczna,
pozdrawiam
Ewa
interesują mnie krewni z rodziny Sidoruk, Golonko (Bielsk Podlaksi, Kotły, Saki, Kleszczele, Hajnówka) których brak mi w moim drzewie.
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia swoich przodków jako, że jestem tutaj nowa i niezorientowana w poszukiwaniach.
Dokładnie interesuje mnie nazwisko:
Sidoruk Jan mąż Marii zd Roszczyc ur w Sakach-pochowany w Hryniewiczach Dużych
Sidoruk Jan mąż Mokryny zd Ignaciuk ur 1888 zm w Sakach w 1973 roku
Golonko Grzegorz zm w 1920 w Kijowie + jego rodzice (brak danych) jego żona Olga zd Simson zm w 1966 w Hajnówce
Za kazdą wskazówkę będę wdzięczna,
pozdrawiam
Ewa
Ostatnio zmieniony czw 29 gru 2016, 23:16 przez ewulaa96, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Łuniewska_Ewa