Warszawa cmentarz Stare Powązki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Zofia_Gonet_Antoniszyn

Witam serdecznie!
Jeżeli byłoby to możliwe bardzo proszę o zdjęcie grobu (z tablicami) mojego wujka Kazimieraz Goneta + rodzina
- Stare Powązki kwatera 53, rząd 5, grób 28 - bardzo miły Pan z administracji cmentarza poinformowal mnie o miejscu pochówku (znałam daty zgonu/pogrzebu).
Z góry serdecznie dziekuję!
ZosiaA
Mój mail - antoniszyn@poczta.onet.pl
Jeżeli byłoby to możliwe bardzo proszę o zdjęcie grobu (z tablicami) mojego wujka Kazimieraz Goneta + rodzina
- Stare Powązki kwatera 53, rząd 5, grób 28 - bardzo miły Pan z administracji cmentarza poinformowal mnie o miejscu pochówku (znałam daty zgonu/pogrzebu).
Z góry serdecznie dziekuję!
ZosiaA
Mój mail - antoniszyn@poczta.onet.pl
Czy mogłabym też prosić o fotkę grobu na starych Powązkach.
Grób Ludwiki Godlewskiej zmarłej w 1901r. jest w kwaterze 41, na razie nie znam rzędu i nr grobu. Dostałam z administracji fot. samej tablicy nagrobnej. Ale myślę sobie, że skoro zmarła w tamtych czasach była znaną powieściopisarką to może na płycie, tej leżącej jest jakaś ciekawa inskrypcja?
Mój email: dorota.kostecka@onet.eu
Grób Ludwiki Godlewskiej zmarłej w 1901r. jest w kwaterze 41, na razie nie znam rzędu i nr grobu. Dostałam z administracji fot. samej tablicy nagrobnej. Ale myślę sobie, że skoro zmarła w tamtych czasach była znaną powieściopisarką to może na płycie, tej leżącej jest jakaś ciekawa inskrypcja?
Mój email: dorota.kostecka@onet.eu
-
Augustyniak_Irena

-
Zofia_Gonet_Antoniszyn

-
Augustyniak_Irena

-
Augustyniak_Irena

-
Zofia_Gonet_Antoniszyn

Irenko, ja również mam ustalone namiary dwóch grobów na Cmentarzu Wojskowym, więc może uda się przy okazji zdjęć dla Bogdana( lub kiedy indziej przy innej okazji, bo wg planu cmentarza jest to duża odleglość) :
1. Porwit Marian i Zofia (brat Władysława z grobu, którego zdjęcie mi przesłałaś) - kwatera C, rząd B, grób 35,
2. Bielczyński Janusz ur. 1926.01.26 - zm.1972.11.09 - kwatera C21, rząd 1, grób 4.
Mam jeszcze groby na Starych Powązkach, ale muszę ustalić ich położenie. Z góry serdecznie dziękuję
ZosiaGA
1. Porwit Marian i Zofia (brat Władysława z grobu, którego zdjęcie mi przesłałaś) - kwatera C, rząd B, grób 35,
2. Bielczyński Janusz ur. 1926.01.26 - zm.1972.11.09 - kwatera C21, rząd 1, grób 4.
Mam jeszcze groby na Starych Powązkach, ale muszę ustalić ich położenie. Z góry serdecznie dziękuję
ZosiaGA
Bozenna czyli Bożenka.
Dzisiaj byłem i znalazłem.
Co prawda Irenka już trochę podała. A ja trochę uzupełnię.
Dwie stojące płyty nagrobkowe,z lewej strony Maria z Zienkowiczów Axamitowska zm. 20.08.1927 a z prawej strony : Helena z Kulińskich Rodzynkiewicz zm. 14.05.1949.
Poniżej tradycyjna płyta no i zasypana zamarzniętym śniegiem( ok.5cm).
Pomyślałem ,że może tam też są napisy. Nie mając odpowiedniego sprzętu musiałem wejść na pomnik- przepraszam- no i nogami zgarnąć śnieg. A tam:
-Ryszard Rodzynkiewicz , symbolicznie, por. nawigator, 1909-1942 , Bitwa o Atlantyk
-Jan Siekierz Zienkowicz, inż. chemik,mjr AK - WP, 1905 - 1984
-z Rodzynkiewiczów Romana Zienkowicz, 1905 - 1998.
Zrobiłem też fotki, ale jak wyszły to dopiero(chyba) piątek-sobota bo wówczas wrócę do Słupska.
Dzisiaj byłem i znalazłem.
Co prawda Irenka już trochę podała. A ja trochę uzupełnię.
Dwie stojące płyty nagrobkowe,z lewej strony Maria z Zienkowiczów Axamitowska zm. 20.08.1927 a z prawej strony : Helena z Kulińskich Rodzynkiewicz zm. 14.05.1949.
Poniżej tradycyjna płyta no i zasypana zamarzniętym śniegiem( ok.5cm).
Pomyślałem ,że może tam też są napisy. Nie mając odpowiedniego sprzętu musiałem wejść na pomnik- przepraszam- no i nogami zgarnąć śnieg. A tam:
-Ryszard Rodzynkiewicz , symbolicznie, por. nawigator, 1909-1942 , Bitwa o Atlantyk
-Jan Siekierz Zienkowicz, inż. chemik,mjr AK - WP, 1905 - 1984
-z Rodzynkiewiczów Romana Zienkowicz, 1905 - 1998.
Zrobiłem też fotki, ale jak wyszły to dopiero(chyba) piątek-sobota bo wówczas wrócę do Słupska.
Tadeusz