Archiwum Państwowe w Piotrkowie Trybunalskim
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam Panie Tomku,
Czy moglby Pan sprawdzic czy w archiwum wystepuja informacje na temat malzenstwa Adolfa Belmana i Julianny z Brzezinskich?
Wiadomo ze mieli corke, Jozefe Belman, ktora urodzila sie w Piotrkowie w 1866 roku. Chodzi mi o to czy miala rodzenstwo?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Slawek
Czy moglby Pan sprawdzic czy w archiwum wystepuja informacje na temat malzenstwa Adolfa Belmana i Julianny z Brzezinskich?
Wiadomo ze mieli corke, Jozefe Belman, ktora urodzila sie w Piotrkowie w 1866 roku. Chodzi mi o to czy miala rodzenstwo?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Slawek
-
Chojak_Jacek

-
włodzimiest

Jacku, wspaniała wiadomość (okazuje się że imię mojego pradziadka Kazimierza ma rónież mój tato) dla mnie, serdecznie dziękuję. Czy mogę jeszcze prosić o szczegóły dotyczące Bieda Kazimierz (ojca Antoniego) tj. datę urodzin i śmierci oraz jego rodziców, to byłby mój prapra dziadek. Jestem wzruszony.
Jeszcze raz dziękuję.
Andrzej
Jeszcze raz dziękuję.
Andrzej
]Witaj Tomku
Uprzejmie prosze w odszukanie akty zgonu mojej praprababci Marianny Fijałkowskiej z męża Komar, która to w ok 1890 r
mieszkała w wsi Sławnio powiat Opoczno, dawne województwo piotrkowskie, obecne łodzkie oraz Jana Komara mojego prapradziadka ten sam adres do ok1920r prawdopodobnie mieszkał w Sławnie.
Pozdrawiam
Marzanna
Uprzejmie prosze w odszukanie akty zgonu mojej praprababci Marianny Fijałkowskiej z męża Komar, która to w ok 1890 r
mieszkała w wsi Sławnio powiat Opoczno, dawne województwo piotrkowskie, obecne łodzkie oraz Jana Komara mojego prapradziadka ten sam adres do ok1920r prawdopodobnie mieszkał w Sławnie.
Pozdrawiam
Marzanna
Ostatnio zmieniony sob 17 kwie 2010, 19:11 przez MMar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chojak_Jacek

Witaj Andrzeju.
Aktu urodzenia Kazimierza niestety nie znalazłem. Prawdopodobnie Grabek podlegał wtedy pod inną parafię.
Podaję jednak to co udało mi się odszukać:
Antoni Bieda urodził się w Grabku 20.05.1890r.,
Zofia Bieda córka Kazimierza lat 38 i Jadwigi z Kamieniaków lat 30 urodziła się 20.04.1896r. w Grabku. Akt nr 48/1896
Akt zgonu nr 76/1918 Kazimierz Bieda zmarł 2.11.1918r. w Grabku, był synem nieżyjących już Ludwika i Katarzyny małżonków Bieda, pozostawił po sobie owdowiałą żonę Jadwigę, miał 61 lat.,
Pozdrawiam
Jacek
Aktu urodzenia Kazimierza niestety nie znalazłem. Prawdopodobnie Grabek podlegał wtedy pod inną parafię.
Podaję jednak to co udało mi się odszukać:
Antoni Bieda urodził się w Grabku 20.05.1890r.,
Zofia Bieda córka Kazimierza lat 38 i Jadwigi z Kamieniaków lat 30 urodziła się 20.04.1896r. w Grabku. Akt nr 48/1896
Akt zgonu nr 76/1918 Kazimierz Bieda zmarł 2.11.1918r. w Grabku, był synem nieżyjących już Ludwika i Katarzyny małżonków Bieda, pozostawił po sobie owdowiałą żonę Jadwigę, miał 61 lat.,
Pozdrawiam
Jacek
@Jacek
pozdrawiam - tomek
Szukamy Zofii Brożyny, a nie Zofii BiedyAB_60 pisze: b) mojej babci ZOFIA BIEDA (z domu BROŻYNA) ur.1890 wieś Broszęcin (lub Broszęcin Kolonia) parafia Chabielice; Rząśnia lub Stróża
pozdrawiam - tomek
Ostatnio zmieniony pn 29 mar 2010, 19:23 przez Tomek1973, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacku, dziękuję za informację i włożony wysiłek w moje poszukiwania.
Informacje te to perełki do mojego drzewa rodoweg. Serdecznie pozdrawiam
T@Tomek1973
Poszukuję oczywiście danych Zofii Brożyna, ale Jacek był dla mnie tak uprzejmy, że odnalazł dane mojej krewnej Zofii Bieda i nie jest to pomyłka.
Pozdrawiam wszystkich, którzy mi pomogli
Andrzej
Informacje te to perełki do mojego drzewa rodoweg. Serdecznie pozdrawiam
T@Tomek1973
Poszukuję oczywiście danych Zofii Brożyna, ale Jacek był dla mnie tak uprzejmy, że odnalazł dane mojej krewnej Zofii Bieda i nie jest to pomyłka.
Pozdrawiam wszystkich, którzy mi pomogli
Andrzej
Czy dałoby się coś z tym zrobić?radjas pisze:Mam małą prośbę, wydaje mi się że dość precyzyjną. Mianowicie chodzi o Tabele Likwidacyjne wsi Ochocice, które się znajdują:
zespół: 23 Akta gminy Kamieńsk
sygnatura: 1-12
W Tabeli Likwidacyjnej wsi Ochocice pod numerem 10 powinien widnieć Mateusz Kułak. Czy mógłbyś to sprawdzić i spisać dane tam zawarte?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Witam, Panie Tomku 
Proszę o pomoc (par. Grocholice).
Potrzebuję informacji odnośnie dwóch małżeństw:
1. rok 1864; ślub (nr aktu 22. lub 51.);
Schultz Karol - Męczykiewicz Petronella (c. Jana i Bogumiły z Kamerów);
2. rok 1871; ślub (nr aktu 30.);
Męczykiewicz Michał (s. Piotra i Elżbiety) - Gondecka Zofia;
Z góry dziękuję i pozdrawiam