Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Dziedziela, Urbańscy, Martw

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

katya82

Post autor: katya82 »

Dzień dobry, jestem tutaj nowa. Przepytałam najbliższą rodzinę, utworzyłam drzewo w MyHeritage (opcja bezpłatna) i co dalej? poradźcie

Poszukuję informacji o rodzinie Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Wasilewscy związani z miejscowościami Drawcza, Szyrwinty, Gęsiszki, Poszyłajcie - obecnie Litwa, kiedyś wileńszczyzna.
Szukam informacji o moich pradziadkach (Antoni Korsak, Teofila z domu Kułakowska) urodzeni gdzieś na wileńszczyźnie, mój dziadek Zygmunt Korsak (ur.15.08.1922 r. w Poszyłajcie) wraz z żoną Natalią zd. Szwedowicz przyjechali w 1957r. z dziećmi na ziemie obecnie zachodniopomorskie. Na Litwie została cała ich rodzina.
Wiem, że Poszyłajcie to obecnie dzielnica Wilna, nie mogę natomiast zlokalizować ksiąg parafialnych.
Moja babcia Natalia Korsak zd. Szwedowicz ur. 05.01.1917 r. w Kunigiszkach, rodzice Marianna i Józef Szwedowicz, i na tym moja wiedza się kończy. nie znalazłam w internecie ksiąg parafialnych również z tej miejscowości.

Poszukuję również informacji o rodzinie: Dziedziela, Urbańscy, Martwiccy związani z miejscowościami Sompolno, Racięcice.
Anna Dziedziela ur 27.11.1925 r. w Racięcicach, dziadek Jan Dziedziela ur. 01.03.1919 r. niestety nie wiem gdzie, być może Łowicz lub okolice. niestety obydwoje już dawno nie żyją i nie mam kogo zapytać. wiem jedynie, że mieszkali jakiś czas w Sompolnie, a potem przenieśli się na ziemie zachodniopomorskie.
Ostatnio zmieniony wt 17 sie 2021, 11:58 przez katya82, łącznie zmieniany 1 raz.
bkalafat

Sympatyk

Post autor: bkalafat »

Czy w Pani rodzinie występuje Hugo Korsak i jakaś rodzina we Lwowie?
Ostatnio zmieniony śr 18 sie 2021, 07:15 przez bkalafat, łącznie zmieniany 1 raz.
Ben
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Re: Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Dziedziela, Urbańscy, Ma

Post autor: Arek_Bereza »

katya82 pisze:Dzień dobry, jestem tutaj nowa. Przepytałam najbliższą rodzinę, utworzyłam drzewo w MyHeritage (opcja bezpłatna) i co dalej? poradźcie

Poszukuję informacji o rodzinie Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Wasilewscy związani z miejscowościami Drawcza, Szyrwinty, Gęsiszki, Poszyłajcie - obecnie Litwa, kiedyś wileńszczyzna. Moja mama przyjechała z rodzicami jako repatrianci w 1957 r., prawdopodobnie RUP Koszalin.

Poszukuję również informacji o rodzinie: Dziedziela, Urbańscy, Martwiccy związani z miejscowościami Sompolno, Racięcice.
To zbyt ogólne informacje. Jeśli oczekujesz pomocy napisz konkretnie (daty, miejsca) co wiesz i czego szukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”