Dzień dobry, jestem tutaj nowa. Przepytałam najbliższą rodzinę, utworzyłam drzewo w MyHeritage (opcja bezpłatna) i co dalej? poradźcie
Poszukuję informacji o rodzinie Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Wasilewscy związani z miejscowościami Drawcza, Szyrwinty, Gęsiszki, Poszyłajcie - obecnie Litwa, kiedyś wileńszczyzna.
Szukam informacji o moich pradziadkach (Antoni Korsak, Teofila z domu Kułakowska) urodzeni gdzieś na wileńszczyźnie, mój dziadek Zygmunt Korsak (ur.15.08.1922 r. w Poszyłajcie) wraz z żoną Natalią zd. Szwedowicz przyjechali w 1957r. z dziećmi na ziemie obecnie zachodniopomorskie. Na Litwie została cała ich rodzina.
Wiem, że Poszyłajcie to obecnie dzielnica Wilna, nie mogę natomiast zlokalizować ksiąg parafialnych.
Moja babcia Natalia Korsak zd. Szwedowicz ur. 05.01.1917 r. w Kunigiszkach, rodzice Marianna i Józef Szwedowicz, i na tym moja wiedza się kończy. nie znalazłam w internecie ksiąg parafialnych również z tej miejscowości.
Poszukuję również informacji o rodzinie: Dziedziela, Urbańscy, Martwiccy związani z miejscowościami Sompolno, Racięcice.
Anna Dziedziela ur 27.11.1925 r. w Racięcicach, dziadek Jan Dziedziela ur. 01.03.1919 r. niestety nie wiem gdzie, być może Łowicz lub okolice. niestety obydwoje już dawno nie żyją i nie mam kogo zapytać. wiem jedynie, że mieszkali jakiś czas w Sompolnie, a potem przenieśli się na ziemie zachodniopomorskie.
Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Dziedziela, Urbańscy, Martw
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Ostatnio zmieniony wt 17 sie 2021, 11:58 przez katya82, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy w Pani rodzinie występuje Hugo Korsak i jakaś rodzina we Lwowie?
Ostatnio zmieniony śr 18 sie 2021, 07:15 przez bkalafat, łącznie zmieniany 1 raz.
Ben
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Re: Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Dziedziela, Urbańscy, Ma
To zbyt ogólne informacje. Jeśli oczekujesz pomocy napisz konkretnie (daty, miejsca) co wiesz i czego szukaszkatya82 pisze:Dzień dobry, jestem tutaj nowa. Przepytałam najbliższą rodzinę, utworzyłam drzewo w MyHeritage (opcja bezpłatna) i co dalej? poradźcie
Poszukuję informacji o rodzinie Korsak, Szwedowicz, Kułakowscy, Wasilewscy związani z miejscowościami Drawcza, Szyrwinty, Gęsiszki, Poszyłajcie - obecnie Litwa, kiedyś wileńszczyzna. Moja mama przyjechała z rodzicami jako repatrianci w 1957 r., prawdopodobnie RUP Koszalin.
Poszukuję również informacji o rodzinie: Dziedziela, Urbańscy, Martwiccy związani z miejscowościami Sompolno, Racięcice.