Parafie Płockie -mam sumariusze urodzeń, ślubów i zgonów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Posiadam sumariusze skorowidzów urodzeń, ślubów i zgonów:
Gralewo, Jeżewo, Łęg, Niedźbórz, Raciąż, Unieck, Zagroba za lata 1775-1882 ,Sarbiewo, Koziebrody, Bonislaw, Gozdwow, Kurowo, Woźniki, Trzepowo, Bielsk, Ciachcin, Karnkowo, Rogotwórsk, Rogowo, Drobin, Gójsk, Góra.
Chetnym prześlę do zindeksowania.Prosze o konakt na PW
pozdrawiam
Zofia
ps.
Czy przewiduje się zindeksowanie metryk z parafii Żbików woj.mazow.obecnie Pruszków? Jest to jedna z najstarszych parafii na Mazowszu istniejąca od 1236 roku posiadająca b.duży zasób metryk i byłoby pewnie sporo osób zainteresowanych tymi dokumentami.
Gralewo, Jeżewo, Łęg, Niedźbórz, Raciąż, Unieck, Zagroba za lata 1775-1882 ,Sarbiewo, Koziebrody, Bonislaw, Gozdwow, Kurowo, Woźniki, Trzepowo, Bielsk, Ciachcin, Karnkowo, Rogotwórsk, Rogowo, Drobin, Gójsk, Góra.
pozdrawiam
Zofia
ps.
Czy przewiduje się zindeksowanie metryk z parafii Żbików woj.mazow.obecnie Pruszków? Jest to jedna z najstarszych parafii na Mazowszu istniejąca od 1236 roku posiadająca b.duży zasób metryk i byłoby pewnie sporo osób zainteresowanych tymi dokumentami.
Witam!
Bardzo chetnie zindeksuję parafię Trzepowo lata brakujące w genetece
Pozdrawiam Grażyna
Bardzo chetnie zindeksuję parafię Trzepowo lata brakujące w genetece
Pozdrawiam Grażyna
Niestety nie posiadam parafii Trzepowo:(
pozdrawiam
Grażyna
pozdrawiam
Grażyna
- Magroski49

- Kontakt:
Re: Parafie Płockie -mam sumariusze urodzeń, ślubów i zgonów
Witaj!Zofia pisze:Posiadam sumariusze skorowidzów urodzeń, ślubów i zgonów:
pozdrawiam
Zofia
Proszę sprawdzić czy macie w aktach świadectwa ślubu Koziebrody (Andrzej Stypurski i Urszula?)
Dziekuje bardzo.
Gilberto
Re: Parafie Płockie -mam sumariusze urodzeń, ślubów i zgonów
Witam!!!
Prosze o przesłanie sumariuszy do zindeksowania. Mam troche wolnego czasu to cos poindeksuje.
pozdrawiam.
Mariusz C.
p.s. cyryll@o2.pl
Prosze o przesłanie sumariuszy do zindeksowania. Mam troche wolnego czasu to cos poindeksuje.
pozdrawiam.
Mariusz C.
p.s. cyryll@o2.pl
Mariusz Cytacki
RE: Re: Parafie Płockie -mam sumariusze urodzeń, ślubów i zg
Witam Zofia
Zastanawiałem się, jeśli którykolwiek z fotokopie na Górze. Moja rodzina pochodzi z tej parafii uważam, że w pobliżu Starozreby. Jeśli masz kserokopii lub zdjęcia indeksów można wysłać je e-mailem. Chciałbym zobaczyć, czy członkowie mojej rodziny są na nich.
Dziękuję bardzo serdecznie
polgen78
Zastanawiałem się, jeśli którykolwiek z fotokopie na Górze. Moja rodzina pochodzi z tej parafii uważam, że w pobliżu Starozreby. Jeśli masz kserokopii lub zdjęcia indeksów można wysłać je e-mailem. Chciałbym zobaczyć, czy członkowie mojej rodziny są na nich.
Dziękuję bardzo serdecznie
polgen78
-
Uchymiak_Inga
Chętnie zajęłabym się indeksacją metryk z parafii Żbików, gdyby tylko ktoś dostarczył mi zdjęcia lub skany. Wychowałam się na terenach dawnej parafii Żbików i stamtąd pochodzą moi przodkowie (mieszkali tam co najmniej już na początku XIX wieku). Widziałam już kilka metryk i indeksów ze żbikowskich ksiąg i wiele nazwisk, o ile nie większość, należy do rodzin, które zamieszkują w Pruszkowie, Piastowie i okolicach do dziś, więc nie miałabym problemu z poprawnym odczytaniem ich.
Pozdrawiam,
Inga
Pozdrawiam,
Inga
witam poszukuje na terenie parafi płockich nazwiska GRINAGEL,GRYNAGEL, Grynagiel, lub podobnych przeinaczeń.
waldemar
waldemar
- Racki_Marek

-
cyganmokotow

Góra, Gralewo, Rogotwórsk, Drobin - mogę pomóc w indeksacji z wymienionych parafii - w wolnym czasie.Zofia pisze: Posiadam sumariusze skorowidzów urodzeń, ślubów i zgonów:
pozdrawiam
Zofia
Pozdrawiam
Bogdan
Poszukuję wszelkich informacji o Goszczyńskich, Gościńskich...cały świat, oraz Pietrzak woj. Łódzkie i Wielkopolskie.