Na emigracji w USA

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Mat135

Sympatyk

Na emigracji w USA

Post autor: Mat135 »

Witam,
Brat mojego prapradziadka Wojciech wypłynął gdzieś w 1950r. do Stanów Zjednoczonych. W akcje naturalizacji z 1955r. wpisany jest m.in. jako "factory worker". Pracował w Chicago. Czy da się jakoś ustalić gdzie dokładniej miało to miejsce i czym dokładniej się zajmował?
Pozdrawiam,
Mateusz
elizamathia

Sympatyk
Nowicjusz

Na emigracji w USA

Post autor: elizamathia »

Patrzyłeś na Ancestry? Mi sie udało ustalić gdzie pracował w USA brat pradziadka właśnie poprzez Ancestry. Maja tam zdigitalizowane karty pracowników. Akurat to była kopalnia. Szukałam po nazwisku. Skorzystałam z bezpłatnego okresu próbnego na Ancestry. Po wyszukaniu od razu zrezygnowałam by nie bulić.
Eliza
Eliza
domcia77

Sympatyk
Ekspert

Na emigracji w USA

Post autor: domcia77 »

Ja ostatnio tak z glupiego wpisalam imie i nazwisko z rokiem smierci w wyszukiwarce Google i wyskoczyla mi gazetyka z Chicago z miejsca pracy z lat 70tych wspominajaca o smierci tej osoby. Rozne stare rzeczy sa teraz wprowadzane na internet :)
Dominika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”