Kuratorium oświaty- dobre miejsce na poszukiwania?

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kola16

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: kola16 »

Witam,

Od kilku lat próbuję odnaleźć ciocię, która od 1939 roku przebywała w różnych domach dziecka w Warszawie. Trop urywa się na roku 1945 w obecnym Pogotowiu Opiekuńczym nr 1 w Warszawie (okolice metra Marymont). Próbowałem już na wiele sposobów znaleźć jakieś dokumenty (przewertowałem wszystkie okoliczne parafie, poszukując aktu urodzenia z 1939 roku). Dokumentów z tego ośrodka z lat 40-50 nie ma w żadnym archiwum (i nikt nie wie gdzie mogą się znajdować).

Pomyślałem, że może by spróbować poprzez szkołę? Nazwisko zostało dziecku na pewno zmienione ale może imię zostało? MOże jest w kuratorium jakieś archiwum, które udostępnia dane? Może jakby przejrzeć rozniki 45-50 i znaleźć te "kilkadziesiąt Franciszek" na terenie Warszawy, może udałoby się zawęzić krąg? Jestem w kropce bo USC nie chce mi pomóc. Ta osoba to córka siostry mojej prababci.
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński

Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
PawelKoss

Sympatyk
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: PawelKoss »

Obawiam się, że żadna instytucja nie udostępni Ci takich danych ponieważ RODO na to nie pozwala, a daty, które podałeś, sugerują, że może to dotyczyć osoby żyjącej.

Pozdrawiam
Paweł
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: aka83 »

Kuratoria nie przechowują takich danych
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”