Józef Heblewski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

HenrykDabrowski

Sympatyk

Józef Heblewski

Post autor: HenrykDabrowski »

Poszukuję informacji o Józefie Heblewskim, żołnierzu Armii Andersa. Wiem, że przeżył wojnę i mieszkał w Anglii.
basiaps

Sympatyk
Nowicjusz

Józef Heblewski

Post autor: basiaps »

Witaj na forum Henryku (?).

Czy masz jakieś informacje odnośnie rejonu, z jakiego pochodził Józef, orientacyjny czas i miejsce urodzenia. To pomogłoby nam ustalić konkretne dane. Twoja informacja jest zbyt ogólna.
Miło jest, gdy możemy zwracać się do siebie po imieniu. Podpisuj, proszę swoje posty.

Pozdrawiam serdecznie,
Basia :)
HenrykDabrowski

Sympatyk

Witaj Basiu,
mój nick jest czytelny i dlatego nie podpisałem...

Niewiele wiem więcej o Józefie Heblewskim. Urodził się w okolicach Sieradza około 1905 roku. Błąd w roku urodzenia może sięgać kilku lat. Następnie wyjechał do Augustowa, tam mieszkał i stamtąd został wywieziony na Syberię. Zgłosił się do Armii Andersa. Wiadomo też, że przeżył wojnę, ale listy przestały przychodzić.

Pozdrawiam serdecznie :)
Henryk
basiaps

Sympatyk
Nowicjusz

Józef Heblewski

Post autor: basiaps »

Witam ponownie.

Mam w swoim drzewie osoby o nazwisku Hebel. Nazwisko to było zapisywane w księgach w różnorodny sposób. Jedna osoba mogła mieć kilka wariantów swojego nazwiska. Również Heblewski. Rodziny o tym nazwisku mieszkały w okolicach Sieradza.

Pozdrawiam,
Basia :)
HenrykDabrowski

Sympatyk

Józef Heblewski

Witam,
to niestety niewiele wnosi w moje poszukiwania.

Pozdrawiam :)
Henryk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”