Czy ktoś może posiada, albo wie jak dotrzeć, do planów lub map Nikolska Ussuryjskiego z oznaczeniami ulic? Posiadam narysowaną przez krewnego mapkę sprzed I wojny, ale nie byłem w stanie odnaleźć rejonu miasta, który może przedstawiać na współczesnych mapach. Jest kilka nazw ulic, więc liczę, że może w ten sposób udałoby się coś ustalić. Dziś Nikolsk U. to Ussuryjsk.
moderacja (elgra)
Post zamieszczony w Posiadam listę, wykaz
przeniesiono na właściwe podforum.
Szukam planu Nikolska Ussuryjskiego (dziś Ussuryjsk)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Ciszewski_Przemek
Re: Szukam planu Nikolska Ussuryjskiego (dziś Ussuryjsk)
Dobry wieczór.
Przemku, poniżej zamieszczam link do rosyjskiej mapy. Mapa jest aktywna. Jak ją będziesz powiększać stopniowo to ukarzą Ci się ulice i ich nazwy. Może ta mapa przyda Ci się na coś?
Карта Уссурийска: улицы, дома и организации города - Mapa Ussuryjska: ulice, domy i organizacja miasta.
https://2gis.ru/ussuriysk?m=131.973185% ... 82%2F12.49
Pozdrawiam – Roman.
Przemku, poniżej zamieszczam link do rosyjskiej mapy. Mapa jest aktywna. Jak ją będziesz powiększać stopniowo to ukarzą Ci się ulice i ich nazwy. Może ta mapa przyda Ci się na coś?
Карта Уссурийска: улицы, дома и организации города - Mapa Ussuryjska: ulice, domy i organizacja miasta.
https://2gis.ru/ussuriysk?m=131.973185% ... 82%2F12.49
Pozdrawiam – Roman.
-
Ciszewski_Przemek
Re: Szukam planu Nikolska Ussuryjskiego (dziś Ussuryjsk)
Dobry wieczór,
naprawdę dziękuję, mapa świetna, przede wszystkim "obrotowa" - mój plan niestety nie jest zorientowany względem północy, więc to dużo ułatwia. Mam wrażenie, że udało mi się znaleźć możliwą lokalizację, choć niestety nazwy większości ulic się zmieniły.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, bo jestem parę kroków dalej
Pozdrawiam,
Przemek
naprawdę dziękuję, mapa świetna, przede wszystkim "obrotowa" - mój plan niestety nie jest zorientowany względem północy, więc to dużo ułatwia. Mam wrażenie, że udało mi się znaleźć możliwą lokalizację, choć niestety nazwy większości ulic się zmieniły.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, bo jestem parę kroków dalej
Pozdrawiam,
Przemek