Dzień dobry,
jedna z moich linii rodzinnych zatrzymuje się w Serocku. Widziałem, że część metryk jest zindeksowanych, niemniej jednak te, które mnie szczególnie interesują tzn. metryki urodzeń z lat 1895-1910 są niedostępne. Czy wiadomo może coś na temat losów tych metryk (unikatów i kopii) - raczej spłonęły, czy gdzieś jeszcze czekają na indeksację?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Serock - księgi urodzeń z lat 1895-1910
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Serock - księgi urodzeń z lat 1895-1910
Są tupawel26 pisze:Dzień dobry,
jedna z moich linii rodzinnych zatrzymuje się w Serocku. Widziałem, że część metryk jest zindeksowanych, niemniej jednak te, które mnie szczególnie interesują tzn. metryki urodzeń z lat 1895-1910 są niedostępne. Czy wiadomo może coś na temat losów tych metryk (unikatów i kopii) - raczej spłonęły, czy gdzieś jeszcze czekają na indeksację?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
https://metryki.genealodzy.pl/metryki.p ... 2&zs=0463d
pozdrawiam
Ala
Pięknie dziękuję! Udało się odnaleźć cenne informacje. Nie miałem świadomości, że są publikowane niezindeksowane skany. Na pewno będę teraz korzystał.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Podepnę się do tematu.Al_Mia pisze:Są tupawel26 pisze:Dzień dobry,
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
https://metryki.genealodzy.pl/metryki.p ... 2&zs=0463d
pozdrawiam
Ala
Czy wiadomo coś o księgach z Serocka roczniki 1826-1873, czyżby nie przetrwały, czy ja słabo szukam? Chodzi mi szczególnie o urodzenia z tych lat ale nie tylko.
Wiem, że te wcześniejsze są na FS i genetece, te od 1874 też na genetece (bez urodzeń) i na genbazie.
Pozdrawiam
Sławek