Serock - księgi urodzeń z lat 1895-1910

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
pawel26

Sympatyk

Serock - księgi urodzeń z lat 1895-1910

Post autor: pawel26 »

Dzień dobry,

jedna z moich linii rodzinnych zatrzymuje się w Serocku. Widziałem, że część metryk jest zindeksowanych, niemniej jednak te, które mnie szczególnie interesują tzn. metryki urodzeń z lat 1895-1910 są niedostępne. Czy wiadomo może coś na temat losów tych metryk (unikatów i kopii) - raczej spłonęły, czy gdzieś jeszcze czekają na indeksację?

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Al_Mia

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Serock - księgi urodzeń z lat 1895-1910

Post autor: Al_Mia »

pawel26 pisze:Dzień dobry,

jedna z moich linii rodzinnych zatrzymuje się w Serocku. Widziałem, że część metryk jest zindeksowanych, niemniej jednak te, które mnie szczególnie interesują tzn. metryki urodzeń z lat 1895-1910 są niedostępne. Czy wiadomo może coś na temat losów tych metryk (unikatów i kopii) - raczej spłonęły, czy gdzieś jeszcze czekają na indeksację?

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Są tu

https://metryki.genealodzy.pl/metryki.p ... 2&zs=0463d

pozdrawiam

Ala
Awatar użytkownika
pawel26

Sympatyk

Post autor: pawel26 »

Pięknie dziękuję! Udało się odnaleźć cenne informacje. Nie miałem świadomości, że są publikowane niezindeksowane skany. Na pewno będę teraz korzystał.

Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
stevebr

Sympatyk

Post autor: stevebr »

Al_Mia pisze:
pawel26 pisze:Dzień dobry,

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Są tu

https://metryki.genealodzy.pl/metryki.p ... 2&zs=0463d

pozdrawiam

Ala
Podepnę się do tematu.
Czy wiadomo coś o księgach z Serocka roczniki 1826-1873, czyżby nie przetrwały, czy ja słabo szukam? Chodzi mi szczególnie o urodzenia z tych lat ale nie tylko.
Wiem, że te wcześniejsze są na FS i genetece, te od 1874 też na genetece (bez urodzeń) i na genbazie.

Pozdrawiam
Sławek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”