Dzień dobry.
Od niedawna szukam swoich przodków ( głównie korzystając ze strony Genealodzy.pl )i dotarłem do ściany. Osoby wymienione w tytule to moi pradziadkowie. Szukam informacji o ich małżeństwie . Do tej pory znalazłem akt urodzenia i zgonu Prababci oraz akty urodzenia ich dwójki dzieci ( Stanisława i Adama Jana ) a w zasadzie żadnych informacji o Pradziadku. Podaję szczegóły z aktu urodzenia Prababci - może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Z góry dziękuję.
Marianna Wagner z domu Zalewska, córka Jana i Józefy z d. Olędzka, urodzona w Kamiankach Lackich parafia Przesmyki w 1892r
Wagner Jan i Marianna Zalewska
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
-
MariuszGP71
-
Officinalis_Paeonia

- Otrzymał podziękowania: 8 times
Marianna Zalewska & Jan Wagner
Na marg. aktu ur. Marianny wpisano, że zawarła zw. małż. z Janem w Przesmykach dn. 26 VI/9 VII 1913 r.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Elża
-
MariuszGP71
Marianna Zalewska & Jan Wagner
Dziękuję serdecznie. Mój rosyjski jest niewystarczający. Obawiam się natomiast że dokumentów z tego roku brak.
Jeszcze raz dziękuję.
Mariusz
Jeszcze raz dziękuję.
Mariusz
Mariusz W.
Re: Marianna Zalewska & Jan Wagner
Są dokumenty. Znasz dokładną datę ślubu więc możesz zwrócić się do Archiwum Siedlce i otrzymasz mailem skan aktu (za drobną opłatą)MariuszGP71 pisze:Dziękuję serdecznie. Mój rosyjski jest niewystarczający. Obawiam się natomiast że dokumentów z tego roku brak.
Jeszcze raz dziękuję.
Mariusz
Ala