Witam z Krakowa!
Bardzo proszę o pomoc w rozwikłaniu zagadki adresu mojej babci,
która w 1950 r. mieszkała w Gdyni na ul. Dębińskiej 2 - na Grabówku.
Jak obecnie nazywa się ta ulica?
Pozdrawiam
Bogusław
Gdynia_Dębińska
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Nagórski_Bogusław

-
Bernaciak_Agnieszka
Gdynia_Dębińska
Witam!
Po konsultacji z moim Tatą, który urodził się w latach 50. na Grabówku śmiem twierdzić, że chodzi najprawdopodobniej o ulicę Dembińskiego tuż przy Komandorskiej. W tej chwili budynek już nie istnieje. W tym miejscu jest hotel Atares i Żabka. Ulicy Dębińskiej na Grabówku nie było.
Pozdrawiam
Agnieszka
Po konsultacji z moim Tatą, który urodził się w latach 50. na Grabówku śmiem twierdzić, że chodzi najprawdopodobniej o ulicę Dembińskiego tuż przy Komandorskiej. W tej chwili budynek już nie istnieje. W tym miejscu jest hotel Atares i Żabka. Ulicy Dębińskiej na Grabówku nie było.
Pozdrawiam
Agnieszka
-
Nagórski_Bogusław

Gdynia_Dębińska
Witaj, Agnieszko, z Krakowa!
Bardzo dziękuję Tobie i Twojemu Tacie.
Grabówek to moje wczesne dziecięctwo - tyle, że wtedy nazwy ulic mnie nie interesowały.
Ulicę Dembińskiego znam bo w baraku postawionym w poprzek ulicy mieszkało moje wujostwo.
Babcia umarła w 1958 roku w domu drugiej z ciotek przy ul. Kalsztajnów - jesli dobrze zapamiętałem.
Czy to mogła by być zaraz po wojnie ul. Dębińska?
Adres znalazłem w pismie z niemieckiego archiwum więc mogło dojsć do przekłamania.
Pozdrawiam
Bogusław
Bardzo dziękuję Tobie i Twojemu Tacie.
Grabówek to moje wczesne dziecięctwo - tyle, że wtedy nazwy ulic mnie nie interesowały.
Ulicę Dembińskiego znam bo w baraku postawionym w poprzek ulicy mieszkało moje wujostwo.
Babcia umarła w 1958 roku w domu drugiej z ciotek przy ul. Kalsztajnów - jesli dobrze zapamiętałem.
Czy to mogła by być zaraz po wojnie ul. Dębińska?
Adres znalazłem w pismie z niemieckiego archiwum więc mogło dojsć do przekłamania.
Pozdrawiam
Bogusław
- Krystyna.waw

Tu zapytaj, kiedyś rewelacyjnie mi pomogli
http://wolneforumgdansk.pl/viewforum.ph ... 6e38159878
http://wolneforumgdansk.pl/viewforum.ph ... 6e38159878
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.