Witam.
Szukam aktu urodzenia i pomocy w odszukaniu aktu w archiwum.
Z aktu małżeńskiego z dnia 19.11.1865r. wynika, że Pilarczyk Józefat jest synem Antoniego i Antoniny z Nawrotów rodziny Pilarczyków, urodzony w Trzcinicy w Księstwie Poznańskim, lat dwadzieścia dziewięć mający.
Z tego wynika, że powinien być urodzony około 1834r w Trzcinicy prawdopodobnie K/Kępna.
Nie wiem czy jest to AP Kalisz czy Poznań i dlatego mam prośbę o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia.
Trzcinica k/Kępna w jakim Archiwum.
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Pieniążek_Stanisław

Trzcinica k/Kępna w jakim Archiwum.
W Archiwum Archidiecezjalnym w Poznaniu znajdują się księgi metrykalne z Trzcinicy z lat 1742-1902
Staszek
Staszek
Witam
Dziękuję za podpowiedź. Teraz muszę poprosić kogoś kto ma dostęp do AA w Poznaniu o odszukanie i odpisanie aktu urodzenia.
Przepraszam ale akt urodzenia winien być około 1836 roku.
Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Trzcinica pow. Kępiński są również w Archiwum Państwowym w Poznaniu- zespół 53/3530/0 (tyle znalazłem w internecie).
Jeszcze raz proszę o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia.
Dziękuję za podpowiedź. Teraz muszę poprosić kogoś kto ma dostęp do AA w Poznaniu o odszukanie i odpisanie aktu urodzenia.
Przepraszam ale akt urodzenia winien być około 1836 roku.
Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Trzcinica pow. Kępiński są również w Archiwum Państwowym w Poznaniu- zespół 53/3530/0 (tyle znalazłem w internecie).
Jeszcze raz proszę o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia.