Poszukuje moich przodkow Szepietowskich

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

doughnut

Poszukuje moich przodkow Szepietowskich

Post autor: doughnut »

z opowiadan mojego Ojca Kazimierza Szepietowskiego jestem jego synem Tomasz Szepietowski lublin ze moj dziadek Stanislaw Szepietowski pochodzi z okolic Warszawy Jego pradziad, byl prawdopodobnie szlachcicem na kaszubach, gdzie za udzial w powstaniu zostal zabrany jego majatek szlachecki. Moj tata bedac w sanatorium w Kolobrzegu, natknal sie przez przypadek na rodzine ze strony dziadka mego Stanislawa Szepietowskiego, ktory walczyl w okresie Wojny obronnej 1939 i prawdopodobnie niemcy schwytali dziadka mego w okolicach Bialystoku, gdze dzieki temu przezyl wojne.
Mam tez ciotke w Stanach Zjednoczonych, ktora jest siostra mojej ciotki Danuty a corka mej Babci Szepietowskiej, ktora mieszkala od urodzenia, az do smierci w Lublinie, jesli ktos mniej wiecej kojarzy watek prosilbym o kontakt ze mna na pw, poniewaz chcialbym odnalazc skad moje korzenie pochodza, a to juz owczesnym czasie nie jest juz prawie mozliwoscia gdyz dziadek i babcia zmarli w latach 92 dziadek 95 babcia. Jesli ktos kojarzy te fakty z rodziny Szepietowskich prosilbym o kontakt doughnut@interia.pl
A ewentualnie moderator przepraszam za maly spam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”