Proszę o pomoc !!!!!

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

jazaw0

Proszę o pomoc !!!!!

Post autor: jazaw0 »

Mój dziadek służył w armii Carskiej prawdopodobnie do Rewolucji. Nazywał się Władysław Zawadka s. Michała i Katarzyny.Dzięki za pomoc!!!
zetka

Sympatyk
Adept

Proszę o pomoc !!!!!

Post autor: zetka »

Po co tyle wykrzykników!? - lepiej w temacie napisać nazwisko poszukiwanej osoby :)
W zasadzie nie wiadomo jakiej pomocy oczekujesz - szukasz danych Dziadka czy potwierdzenia że służył w Armii Carskiej.
Pozdrawiam
Żaneta
jazaw0

Proszę o pomoc !!!!!

Interesują mnie wszystkie wydarzenia dotyczące moich przodków.Dziadek był w wojsku Carskim ale udało mu się uchronić przed wcieleniem do Armii Czerwonej;)
zetka

Sympatyk
Adept

Proszę o pomoc !!!!!

Post autor: zetka »

Dobrze by było się przedstawić - to takie miłe na tym forum :)
Chyba nie bardzo się zrozumieliśmy po moim pierwszym wpisie.
Forum wprawdzie pomaga osobom ale raczej podpowiada gdzie szukać. Nie możesz liczyć na to że ktoś z forumowiczów załatwi za Ciebie podstawowe sprawy - tym bardziej, że nie podajesz kiedy i gdzie urodził się Dziadek.
Każdego tutaj interesują wydarzenia dotyczące własnych przodków.
Z Twoich postów nic nie wynika. Moja rada zacznij od początku :) zbierz możliwie najwięcej informacji o swoich Rodzicach , dziadkach, pradziadkach tj. ich daty urodzin, miejsca gdzie sie rodzili ewentualnie umierali, spróbuj zgromadzić dane z aktów - być może w toku gromadzenia tych wszystkich informacji wyjasnią się również zagadki związane z Dziadkiem.
to tyle tytułem wstepu
Pozdrawiam
Żaneta
jazaw0

Proszę o pomoc !!!!!

Dzięki :) Pozdrawiam ;) Jacek
Zablokowany

Wróć do „Potrzebuję pomocy”