Dudek
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Pytlarz_Anna

Dudek
Szukam: rodzina Dudek; nieznane pochodzenie, być może Tuchów, miejscowości przewijające się w historii: Lutowiska, Wróblewice, Buczacz, Zarszyn, Ustrzyki, Sanok, Chojnów, Szczecin, Ottawa (Kanada), Detroit. Władysław Dudek (mój dziadek ur.23.07.1901r.nie wiem gdzie) miał rodzeństwo: Leon, Franciszek, Bronisława i Jan,siostrę chyba Helenę i innych,o których nic nie wiem. Władysław ożenił się z Antoniną Dręgiewicz(ur.w Lutowiskach w 1891r.), po wojnie mieszkali w Chojnowie; Leon(najmłodszy ur.19.09.1921r.nie wiem gdzie ,ale już po śmierci pradziadka), żona Maria z domu Cierpisz – Szczecin, Bronisława mąż Edward Rubicz – Zarszyn(?), Detroit; Franciszek, żona Maria – wyjechali do Kanady (przez Niemcy- Hailbronn),nie wiem co stało się z Janem(związany z Tuchowem),siostra chyba Helena wyszła za mąż za Wasyla??,miała córkę Oksanę i pozostała gdzieś na Ukrainie(była w Polsce w 1973r. w Szczecinie,jak jej brat z Kanady: Franciszek z żoną Marią odwiedzili Polskę).Nie wiem jak nazywali się pradziadkowie,prababcia najprawdopodobniej miała na imię Maria i po wojnie osiadła w Wałczu i tam zmarła.Maria (żona Franciszka Dudka) i Antonina Dręgiewicz byly kuzynkami.
-
romanski_piotr
Witam,
Jan Dudek z Buczacza, brat Franciszka jako wojskowy poznał Elżbietę Świątek. Osiedlił się w Tuchowie i tutaj też zmarł. Był urzędnikiem miejskim (w magistracie). Miał 4 córki i 2 synów. Z całego rodzeństwa żyje jeszcze moja babcia, córka Jana. Mieszka nadal w Tuchowie.
Leon pracował jako wojskowy chyba wyższego stopnia.
Jan Dudek z Buczacza, brat Franciszka jako wojskowy poznał Elżbietę Świątek. Osiedlił się w Tuchowie i tutaj też zmarł. Był urzędnikiem miejskim (w magistracie). Miał 4 córki i 2 synów. Z całego rodzeństwa żyje jeszcze moja babcia, córka Jana. Mieszka nadal w Tuchowie.
Leon pracował jako wojskowy chyba wyższego stopnia.
-
Pytlarz_Anna

Witam,
Dziękuję za wiadomość.To może być Jan ,którego szukam.Brat szukanego przeze mnie Jana, Leon rzeczywiście związany był z wojskiem.Franciszek, też jego brat wyemigrował do Kanady.Posiadam zdjęcie Jana w Tuchowie,nie wiem z którego roku.Mam także zdjęcie matki Jana.Załączyłabym ale nie ma tu chyba takiej możliwości.
Dziękuję za wiadomość.To może być Jan ,którego szukam.Brat szukanego przeze mnie Jana, Leon rzeczywiście związany był z wojskiem.Franciszek, też jego brat wyemigrował do Kanady.Posiadam zdjęcie Jana w Tuchowie,nie wiem z którego roku.Mam także zdjęcie matki Jana.Załączyłabym ale nie ma tu chyba takiej możliwości.