Nazwisko: Wasilewski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=35622&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
WPiotr

Post autor: WPiotr »

Witam. Mój dziadek Aleksander mieszkał w Żarnowie i w 1922 wyemigrował do Wielkopolski wieś Radzyny. Jego ojciec Władysław miał prawdopodobnie siedmioro dzieci, jego syn Antoni wżenił do Bargłowa Kościelnego, wnuk Leon mieszka w Bargłowie. Pytanie czy jesteś z spokrewniony. Pozdrawiam.
Piotr Wasilewski
pstrzel

Sympatyk
Adept

Post autor: pstrzel »

Witam,
Mam w drzewie genealogicznym dwie siostry Wasilewskie z niezamężnej Rozalii z Brzeźna (parafia Goworowo, powiat Ostrołęka). Starsza Konstancja (ur. 1862) wyszła za Antoniego Kurpiewskiego a młodsza Antonina (ur. ok. 1873, zm. 1902) za Stanisława Pilitowskiego. Obydwie rodziny mieszkały w Warszawie na przełomie XX wieku. Potomkowie Antoniny istnieją, wiem, choć nie jestem jednym z nich. Grzebiąc w aktach z Goworowa (na FamilySearch.org) natknąłem się również na inne rodziny Wasilewskich. Nazwisko jest popularne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”