Nazwisko: Nowakowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=5008&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
Czerkawska_Ewa

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 1 time

Post autor: Czerkawska_Ewa »

W tym wątku zebrałam informacje z forum dotyczące NOWAKOWSKICH Z WARSZAWY. Może uda się ich zbratać:

MICHAŁ NOWAKOWSKI + MARIANNA BINDECKA vel BRUDECKA
Wachmistrz dworski
Dzieci: Stanisław (ur. około 1830 r. parafia Nawiedzenia NMP Warszawa)

STANISŁAW NOWAKOWSKI + MARIANNA KACZOREK ( domo LIPKA)
ślub 1852 Przybyszew
Dzieci: Szczepan (ur. 1855), Marcin (ur. 1860)

SZCZEPAN NOWAKOWSKI + MATYLDA BRACH vel BRACK
Dzieci: Aleksander, Jan, Edward, Józef

Szczepan był szewcem w Warszawie, po śmierci Matyldy ożenił się z Ludwiką Nowakowską, wdową po szewcu Adamie Józefie Nowakowskim

W moim drzewie genealogicznym występuje Janina Kwarcińska z d.Nowakowska. Urodzona prawdopodobnie w Warszawie (brak daty). Zmarła 23 października 1974 roku w Warszawie (brak miejsca pochówku). Mąż - Józef Kwarciński, syn Stefana i Heleny ze Smagłowskich. Pozdrawiam Marek Kwarciński

Witam; w drzewie genealogicznym mojej żony występuje Paulina Nowakowska, córka Antoniego Nowakowskiego i Wiktorii Pełda/Piełda mieszkających na Marymoncie.Paulina w 1873 r wyszła za mąż za Augusta Kostrowieckiego/ parafia Nawiedzenia NMP/ i mieszkała z nim w Warszawie na ul Piaskowej i Burakowskiej. Nie znamy jej daty urodzin ani zgonu.
pozdrawiam Wojtek

W drzewku mam Mariannę Stefanię Nowakowską córkę Szczepana i Antoniny z Kotowskich urodzoną około roku 1863 w Warszawie żona Władysława Gisyng
pozdrawiam Anna

Pozdrawiam,

Ewa
piniek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: piniek »

Poszukuję Nowakowskich z miejscowości Zagórów. Przeprowadzili się do miejscowości Niemirówek (parafia Krasnobród) około 1880 roku.
Awatar użytkownika
cezar

Sympatyk

Post autor: cezar »

Poszukuję informacji o Eustachii Nepomucenie Nowakowskiej (ur. 14. 04. 1843 w Żytnie), córce Ignacego
Nowakowskiego i Domicelli Joanny Dobieckiej (córki Gaspara Melchiora Dobieckiego i Doroty Kamieńskiej). Przypuszczam, że po śmierci matki (1. 06. 1843 r. w Żytnie) Eustachia trafiła do rodziny Dobieckiech. Pozdrawiam. Cezar
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”