Frankowski,Florczak,Frątczak
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Frankowski,Florczak,Frątczak
Poszukuję przodków mojej rodziny o podanych nazwiskach. Pochodzili z okolic miejscowości Olszówka pow.kolski, Ponętów pow.kolski. W uzyskanych informacjach występują również miejscowości Grodzisko, Topola Królewska, parafia Umień i parafia Grzegorzew.
Witam Basiu.
Dzięki za zainteresowanie.
Obawiam się jednak, że parafia w Korczewie nie jest moją rodzinną parafią( chyba, że
... ).
Mój najstarszy w chwili obecnej Frątczak, to Stanisław urodzony w Ponętowie, obecnie gmina Grzegorzew( ta sama parafia), pow.kolski. Urodził się ok.1862 roku.
W woj.łódzkim, konińskim nazwisko Frątczak( w różnych formach) jest dość powszechne.Na razie nie mam jednak żadnych informacji o parafii w Korczewie.
Niemniej jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i polecam się na przyszłość
Pozdrawiam.
Piotr
Dzięki za zainteresowanie.
Obawiam się jednak, że parafia w Korczewie nie jest moją rodzinną parafią( chyba, że
Mój najstarszy w chwili obecnej Frątczak, to Stanisław urodzony w Ponętowie, obecnie gmina Grzegorzew( ta sama parafia), pow.kolski. Urodził się ok.1862 roku.
W woj.łódzkim, konińskim nazwisko Frątczak( w różnych formach) jest dość powszechne.Na razie nie mam jednak żadnych informacji o parafii w Korczewie.
Niemniej jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i polecam się na przyszłość
Pozdrawiam.
Piotr