Poszukuję rodziny Łapka z Kozienic i Targowska z Warszawy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
naso

Sympatyk

Poszukuję rodziny Łapka z Kozienic i Targowska z Warszawy

Post autor: naso »

Witam szanownych i cierpliwych Genealogów, zatrzymałem się na akcie zgonu swojego pradziadka Piotr Łapka ur. 27 maja 1881 r w Kozienicach syna Jan Łapka i Józefa Gołębiewska i na akcie zgonu prababci Józefa Łapka ur. 27 września 1888 r w Warszawie córki Andrzej Targowski i Marianna ....... ( brak rodowego nazwiska ). Trochę się "motam" w poszukiwaniu, gdyż powstało pytanie w mojej głowie " czy mój pradziadek i prababcia mieli rodzeństwo? jeżeli tak, to jak ich odszukać?? " Wiem, że mogę napisać do Archiwum o zlecenie kwerendy i znów powstaje pytanie a raczej dwa pytania, " jak pisać i konkretnie pytać w tym piśmie? " i drugie " czy nie ma innej możliwości poszukiwania informacji ". Nie ukrywam, iż dopiero jestem poczatkującym poszukiwaczem swoich korzeni. Proszę o pomoc, wskazówki i pokierowanie. Z poważaniem, Paweł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”