szukam aktu urodzenia - podkarpackie

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Jolka4591

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Jolka4591 »

Dobry wieczór! Proszę o pomoc Szukam aktów urodzenia: Michał Stryczek ur. 1903 Białobrzegi zm. 1988 - podkarpackie i jego żony Marcela Rusinek po mężu Stryczek ur. 1905 też prawdopodobnie Białobrzegi , zm. 1983 r. Przeszukałam dostępne urodzenia Białobrzegi, Żołynia i niestety nie znalazłam Gdzie mogłabym jeszcze szukać tych aktów? Dziękuję Jolka
kminek

Sympatyk

Post autor: kminek »

Jeżeli masz akt ślubu i akty urodzenia ich dzieci to też tam poszukaj, czasami są pomocne.
Katarzyna W.
Robert_Sierzega

Sympatyk

Post autor: Robert_Sierzega »

Na szukaj w archiwach są akty urodzenia, małżeństwa i zgony dla miejscowości Żołynia,Brzózka Stadnicka i Białobrzegi
Pozdrawiam Robert
Jolka4591

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Jolka4591 »

Niestety tam tez ich nie ma. i juz nie wiem gdzie można ich jeszcze szukać. Jolka
mklosowski

Sympatyk

Post autor: mklosowski »

W tym zakresie lat warto w pierwszej kolejności wnioskować do Urzędu Stanu Cywilnego o odpis aktu zgonu.

Jeśli chodzi o Białobrzegi, to na szukajwarchiwach są księgi z Żołyni zawierające metryki z Białobrzegów, a jest też oddzielna księga z samych Białobrzegów https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/19962092

Poza tym, Białobrzegi przed powstaniem parafii były podzielone między dwie parafie - Żołynię i Kosinę.

Pani Gocha_D, użytkowniczka forum, zajmuje się indeksacją tych okolic, wiem że miała dostęp też do skanów małżeństw z Białobrzegów pozyskanych z AP Rzeszów.

Pozdrawiam, Maciej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”