Koszacki / Koszacka - Warszawa ul. Zgierska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Markus

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Markus »

Witam,

poszukuję jakichkolwiek informacji na temat rodziny Koszackich z Warszawy (ok. 1941 roku mieszkali na ul. Zgierskiej w Warszawie) - zwłaszcza Cecylii Koszackiej. Nazwisko wydaje się rzadkie, a poszukiwania w Genetece nie dały rezultatu, także będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam,
Markus
Szukam aktu urodzenia Augustyna Cichockiego, syna Jana i Brygidy - ur ok. 1757 - 1763 (najbardziej prawdopodobne: 1762/1763) w ??? oraz aktu małżeństwa Augustyna Cichockiego z ??? - przed 1802 rokiem, a także innych ASC dotyczących Augustyna Cichockiego.
malgorzata601

Sympatyk

Post autor: malgorzata601 »

Witam
Na Cmentarzu Północnym jest grób Wandy Koszackiej ur. 1924 i Tadeusza Koszackiego ur. 1919.
Można napisać maila na adres polnocny@cmentarzekomunalne.com.pl i poprosić o dane tych osób. Jeśli oczywiście nie znasz już tego.
Małgorzata
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

a numer Zgierskiej znasz?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Markus

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Koszacki / Koszacka - Warszawa ul. Zgierska

Post autor: Markus »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:a numer Zgierskiej znasz?
To niekończąca się epopeja....

W tamtym czasie to był numer 18. Ale:

1) W UM Warszawa sprawdzono dla mnie wszystkie książki dla Zgierskiej - brak wpisów. Ponadto dostałem informację, że po wojnie zostały przepisane, a więc nieaktualne wpisy zostały usunięte.

2) Wynik kwerendy w AP - negatywny.

3) Numeracja na pewno została zmieniona, ten adres w 1941 to była kamienica wielorodzinna, a obecnie pod tym numerem jest dom płk. Pawłowskiego.

4) Po wojnie numeracja podobno nie była zmieniana (informacja z UM), a więc zmiany były pewnie w latach 40.

A dodam, że informacja o nazwisku i ulicy pewna, na podstawie innych dokumentów i wpisów w innej KM.
malgorzata601 pisze:Witam
Na Cmentarzu Północnym jest grób Wandy Koszackiej ur. 1924 i Tadeusza Koszackiego ur. 1919.
Można napisać maila na adres polnocny@cmentarzekomunalne.com.pl i poprosić o dane tych osób. Jeśli oczywiście nie znasz już tego.
Małgorzata
Bardzo dziękuję, akurat w tym jednym miejscu nie sprawdzałem! Napiszę i zobaczymy czy coś uda mi się dowiedzieć, może w końcu uda się coś ruszyć do przodu.

Jeszcze raz dziękuję:)

Pozdr
Markus
Szukam aktu urodzenia Augustyna Cichockiego, syna Jana i Brygidy - ur ok. 1757 - 1763 (najbardziej prawdopodobne: 1762/1763) w ??? oraz aktu małżeństwa Augustyna Cichockiego z ??? - przed 1802 rokiem, a także innych ASC dotyczących Augustyna Cichockiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”