Nazwisko: Karbowski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=14&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
List z Ukrainy
Dzien dobry.Nazywam sie Alla Oliinyk, jestem Ukrainka. Nazwisko mojej matki jest Karbowska. Podobno ma polskie korzenia ale udowodnic to w Ukrainie bardzo ciezko poniewaz archiwum z którego mozna czegos sie dowiedziec nie istnieje(byl zniszczony w czasie wojny). Czy moge sie spodziewac na znalezienie jakiej kolwiek informacji na temat wyjechawszych w Ukraine Poliakow w 1860-1890 latach? Pozdrawiam Alla Oliinyk allaoliinyk(•)mail.ru
Od Retkafejo:
We Lwowie mieszkają obecnie 2 rodziny Karbowskich
Карбовська Н.М. Михальчука, 6 tel. 728134
Карбовський В.А. Павлова Акад., 12 tel. 750910
pozdrawiam
Edward
Dzien dobry.Nazywam sie Alla Oliinyk, jestem Ukrainka. Nazwisko mojej matki jest Karbowska. Podobno ma polskie korzenia ale udowodnic to w Ukrainie bardzo ciezko poniewaz archiwum z którego mozna czegos sie dowiedziec nie istnieje(byl zniszczony w czasie wojny). Czy moge sie spodziewac na znalezienie jakiej kolwiek informacji na temat wyjechawszych w Ukraine Poliakow w 1860-1890 latach? Pozdrawiam Alla Oliinyk allaoliinyk(•)mail.ru
Od Retkafejo:
We Lwowie mieszkają obecnie 2 rodziny Karbowskich
Карбовська Н.М. Михальчука, 6 tel. 728134
Карбовський В.А. Павлова Акад., 12 tel. 750910
pozdrawiam
Edward
Karbovskaya na Ukrainie mieszka na Podolu, Kijowie, a następnie Tauris.
Moi przodkowie Karbowski herb Lubich.
Moi przodkowie Karbowski herb Lubich.
- maluszycka

Witam
Karbowskich w Polsce jest sporo. Może jakieś bliższe informacje - imiona, parafia.
Moja mama także pochodziła z Karbowskich, więc wśród przodków mam ich trochę.
Karbowskich w Polsce jest sporo. Może jakieś bliższe informacje - imiona, parafia.
Moja mama także pochodziła z Karbowskich, więc wśród przodków mam ich trochę.
Bogusława Marczak