Proszę o pzetłumaczenie aktu zgonu Joanny Grekowicz

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Darek1234

Sympatyk

Post autor: Darek1234 »

Bardzo proszę o przetłumaczenie aktu zgonu Joanny Grekowicz która według indeksów zmarła 15.04.1821 roku w miejscowości Knyszyn parafia Knyszyńskiej Niestety ja nie mam najmniejszej znajomości języka Łacińskiego.

Akt ten znajduje się szósty od góry po prawej stronie

link : https://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki ... 3_0813.jpg

Z góry dziękuje Darek
Andrzej75

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Post autor: Andrzej75 »

Knyszyn
17 IV 1821 — ja, Antoni Latkowski, wikariusz knyszyński, pochowałem na cmentarzu wspólnym św. Marka urodzoną panią Joannę Grekowiczową, mężatkę, po pobożnym i przykładnym przyjęciu wszystkich sakramentów niezbędnych chorym, zmarłą na kaszel 15 bm. i br., mającą 28 l.
Pozdrawiam
Andrzej
PS. Na znak, że moje tłumaczenie zostało zaakceptowane, proszę edytować pierwszy post, dopisując w temacie – OK (dotyczy działu tłumaczeń).
https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=114043
Darek1234

Sympatyk

Re: Proszę o pzetłumaczenie aktu zgonu Joanny Grekowicz

Post autor: Darek1234 »

Andrzej75 pisze:Knyszyn
17 IV 1821 — ja, Antoni Latkowski, wikariusz knyszyński, pochowałem na cmentarzu wspólnym św. Marka urodzoną panią Joannę Grekowiczową, mężatkę, po pobożnym i przykładnym przyjęciu wszystkich sakramentów niezbędnych chorym, zmarłą na kaszel 15 bm. i br., mającą 28 l.
Bardzo dziękuje za niesamowite tłumaczenie szkoda tylko że nic nie ma w akcie o mężu ,myślę że duże prawdopodobieństwo jest że to była jego pierwsza żoną ,Pozdrawiam serdecznie Darek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”