Ostrzeżenie na forum VGD

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Ostrzeżenie na forum VGD

Post autor: Aftanas_Jerzy »

Witam!
Problem odpłatnych usług genealogicznych i konflikty na tym tle odżywają od czasu do czasu w środowiskach poszukiwaczy swoich korzeni.
Podawałem w ub. roku informację o ostrzeżeniu Dyrektora Państwowego Archiwum Obwodowego w Odessie przed tzw "czarną genealogią" nie cofającą się przed fabrykowaniem fałszywych dokumentów rodowodowych dla swoich klientów.
W dniu wczorajszym w poczcie prywatnej jeden z Użytkowników naszego forum zasięgał mojej opinii o wiarygodności osoby oferującej mu usługi poszukiwawcze w Rostowie nad Donem. Sprawdziłem co mówi się na ten temat w rosyjskich kręgach genealogicznych.
Opinię o tym przypadku znalazłem na forum VGD (portal "Wszechrosyjskie Genealogiczne Drzewo"). Oto wątek z dyskusją na tym forum pod ogólnym tytułem:
Ăĺíĺŕëîăč÷ĺńęčé ôîđóě ÂĂÄ ť Äĺíĺćíűĺ ďđîáëĺěű ęîěěĺđ÷ĺńęîé ăĺíĺŕëîăčč ť Đîńňîâńęčé-íŕ-Äîíó ęîíôëčęň 2009-2010 ăă.
http://forum.vgd.ru/605/31410/0.htm?IB2 ... 72ddf8b3eb
Radzę przeczytać i wyciągnąć własne wnioski (można zastosować opcję Google-tłumacz).
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”