Klocek, Rak, Kwiatek, Koral, Mirosław, Kwietniewski(a)
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
klocek_danuta

Klocek, Rak, Kwiatek, Koral, Mirosław, Kwietniewski(a)
Szukam informacji:nazwisko Klocek, Kwiatek,Koral, Mirosław,Kwietniewski(a) z parafii Chodel: Majdan Skrzyniecki, Granice, Dębiny, Sewerynówka.
Nazwisko Klocek, Rak,Kwiatek,Koral, Mirosław,Kwietniewski(a)
Witam
Pochodzę z rodziny Kwiatek,ale z wielkopolski.
Pozdr Agnieszka.
Pochodzę z rodziny Kwiatek,ale z wielkopolski.
Pozdr Agnieszka.
Moja babka pochodziła z małej wioski Świdno jakieś 8 km od Chodla-teraz jak se przypominam,to Granice znajdują się jeszcze bliżej bo jakieś 2 km.Babcia nazywała się Franciszka Skarbek zd Piłat i była córką Wawrzyńca i Anny z Klocków.Więc może jesteśmy jakoś odeległe spokrewnieni.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Koral to nazwisko z podchodelskiego Jeżowa, Mirosław to Majdan Borowski, a w XIX wieku, Borów. Piłat zresztą, też.Pozdrawiam.Bożena.
Kiedyś znałam Państwa Klocków w Dębinach.Były tam dwie rodziny.
Dzieci jednej to bodajże Marysia, Wiesia,Krysia i Dyzio(troszeczkę starsi ode mnie) a w drugiej Janusz i młodsi jego bracia.Ponieważ parę latek od tego czasu minęło, więc mogą już mieć wnuki.Jedna z córek chodziła chyba do liceum w Chodlu.I jeszcze mi się przypomniało, że wynajmowali dom pod szkołę.Poszukaj coś o szkole na nk ale to chyb będzie jako szkoła podległa
Opolu Lubelskiemu.Nie jestem pewna.Chodziłam tam do pierwszej i drugiej klasy.Piękne czasy.
Pozdrawiam serdecznie
Danka
Ps.Przypomniałam sobie że w Opolu miałam koleżankę, która wraz ze mną uczęszczała do liceum-Mariolę Klocek z Janiszkowic.Niestety, od matury nasze kontakty się urwały.
Dębiny to parafia Chodel a Janiszkowice -Opole Lubelskie.
Dodam że z nazwiskiem Mirosław też spotkałam się w Opolu Lubelskim w liceum .
Dzieci jednej to bodajże Marysia, Wiesia,Krysia i Dyzio(troszeczkę starsi ode mnie) a w drugiej Janusz i młodsi jego bracia.Ponieważ parę latek od tego czasu minęło, więc mogą już mieć wnuki.Jedna z córek chodziła chyba do liceum w Chodlu.I jeszcze mi się przypomniało, że wynajmowali dom pod szkołę.Poszukaj coś o szkole na nk ale to chyb będzie jako szkoła podległa
Opolu Lubelskiemu.Nie jestem pewna.Chodziłam tam do pierwszej i drugiej klasy.Piękne czasy.
Pozdrawiam serdecznie
Danka
Ps.Przypomniałam sobie że w Opolu miałam koleżankę, która wraz ze mną uczęszczała do liceum-Mariolę Klocek z Janiszkowic.Niestety, od matury nasze kontakty się urwały.
Dębiny to parafia Chodel a Janiszkowice -Opole Lubelskie.
Dodam że z nazwiskiem Mirosław też spotkałam się w Opolu Lubelskim w liceum .
To i ja dorzucę swojego Klocka.
29.01.1843r żeni się Marcin Klocek lat 21 syn Ignacego i Franciszki z Fiuków z Komaszyc z Rozalią Michałkówną lat19, córką Bartłomieja i Katarzyny ze Stefaniaków(Stefanków) z Godowa. Jednym ze świadków jest Józef Klocek lat 30, gospodarz z Komaszyc.
A do poszukiwań Klocków polecam stronę:
http://regestry.lubgens.eu/news.php
Pozdrawiam Małgorzata
29.01.1843r żeni się Marcin Klocek lat 21 syn Ignacego i Franciszki z Fiuków z Komaszyc z Rozalią Michałkówną lat19, córką Bartłomieja i Katarzyny ze Stefaniaków(Stefanków) z Godowa. Jednym ze świadków jest Józef Klocek lat 30, gospodarz z Komaszyc.
A do poszukiwań Klocków polecam stronę:
http://regestry.lubgens.eu/news.php
Pozdrawiam Małgorzata
-
klocek_danuta

Moi Mirosławowie związani są z miejscowościami Ignaców, Wojciechów, Maszki. Generalnie w parafii Wojciechów w XIX w. w ciągu roku rodziło się często po kilkanaście osób o tym nazwisku - zastanawiam się czy osoba o tym nazwisku nie jest jakoś związana z tą miejscowością (we wcześniejszych pokoleniach).
Pozdrawiam,
Piotr
Pozdrawiam,
Piotr