Genealogia i historia wsi Białokrynica (Podhajce-Tarnopol)

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

struslav

Sympatyk

Genealogia i historia wsi Białokrynica (Podhajce-Tarnopol)

Post autor: struslav »

Zapraszam na stronę dotyczącą historii i genealogii małego skrawka ziemi na zachodnich krańcach Podola. Pozdrawiam, KS

www.bialokrynica.com

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Zasada ta będzie rygorystycznie przypominana przez Administratora i Moderatorów. Nieprzestrzeganie jej sankcjonowane będzie ostrzeżeniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Imponujące! 🤩
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
awodwanrazc

Sympatyk

Post autor: awodwanrazc »

Dzień dobry. Mój dziadek Antoni Morawski (syn Jana i Apolonii z Baranów) od strony ojca urodził się w tej Białokrynicy w 1920 roku. Strona jest wspaniała, bardzo dużo się dowiedziałam. Mam pytanie na temat spisu wyborców z roku 1930. Czy wie Pan może jak dokładne są dane tych osób, czy były to informacje spisane na podstawie jakichś dokumentów, metryk, czy wyłącznie słownie przez mieszkańców? Odnalazłam kilkoro moich bezpośrednich krewnych, ale w kilku przypadkach daty urodzenia nie zgadzają się o rok lub dwa i zastanawiam się, co o tym myśleć.

Pozdrawiam
Gabriela Nitkowska (Morawska)

Poszukuję wszelkich dostępnych informacji na temat nazwisk Buńczuk i Tejs (Teis). Proszę o kontakt, jeśli wiesz cokolwiek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”