Witam,
dwa dni temu w pewnym USC (nie podaję w którym, żeby sobie bigosu nie narobić), dowiedziałem się, że mogę otrzymać odpis aktu urodzenia dziadka wyłącznie dzięki uprzejmości pracownika tegoż urzędu, bo ustawa pozwala brać odpis zstępnym, czyli dzieciom, a wnukom, to już nie.
To ja żyłem do tej pory w błogiej nieświadomości, czy też pani urzędnik coś pokręciła?
Pozdrawiam
Piotr Sułek
Zstępny, czyli kto?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Zstępny, czyli kto?
Szukam informacji o rodzinach:
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
Zstępny, czyli kto?
http://tinyurl.com/23dmqzj
Na stwierdzenie "że bliżej niezidentyfikowana ustawa zabrania", odpowiadamy, że przecież właśnie ta ustawa została znowelizowana we listopadzie br., i że pan pracownik nie jest na bieżąco. Skoro on z nas żartuje, to my też przecież możemy z niego pożartować.
t.
Na stwierdzenie "że bliżej niezidentyfikowana ustawa zabrania", odpowiadamy, że przecież właśnie ta ustawa została znowelizowana we listopadzie br., i że pan pracownik nie jest na bieżąco. Skoro on z nas żartuje, to my też przecież możemy z niego pożartować.
t.