Wolińscy z parafii Rudno i Michów..

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

dario1905

Wolińscy z parafii Rudno i Michów

Post autor: dario1905 »

Dzień dobry, w Herbarzu opisani są dosć szczegółowo Wolińscy, ktorzy z okolic Trzebieszowa i Woli Smolnej ruszyli " za chlebem" w okolice Lublina a ponziej Lubartowa i Firleja a dokałdnie Przypisówki. CZy ( a zakładam ze tak) jest połączenie WOLIŃSKICH z tego terenu z rodem Krzysztofa z Wypnichy oraz Melchiora z Łukawicy parafia Rudno/Michów, która jest w bardzo bliskiej okolicy Przypisówki? Moje poszukiwania koncza sie na Krzysztofie Wolinskim zonatym z Agnieszką Wasiak. Niestety nie dotarłem do aktu slubu ani aktu urodzenia a w akcie zgonu brak danych o rodzicach i miejscu urodzenia. Z Wypnichy ród Wolinskich od Krzysztofa ruszył w roznych kierunkach do dzis równiez jest bardzo liczny w okolicy.

Będę bardzo wdzięczny za info lub/i kontakt.
Pozdrawiam Dariusz Wolińśki
tel kont 791 760 392
e-mail dariuszawolinski(at)gmail.com *
dariusz.wolinski(at)yahoo.com *

* Moderacja
Zgodnie z regulaminem nie podawaj w treści wiadomości jawnie żadnego adresu poczty elektronicznej w niezmienionej, podstawowej formie. Jeśli już musisz podać adres e-mail (swój lub jakiejś instytucji), zamień go tak, by miał postać nieczytelną (lub przynajmniej mniej czytelną) dla robotów internetowych.

Wojtek, moderator
Richard1

Sympatyk
Nowicjusz

Herbarz szlachty Ziemi Łukowskiej na Lubelszczyźnie

Post autor: Richard1 »

witaj

Nie podawaj nr telefonu i adresu e-mail w ten sposób na forum
Ryszard Drąg
dario1905

Re: Wolińscy z parafii Rudno i Michów

Post autor: dario1905 »

dario1905 pisze:Dzień dobry, w Herbarzu opisani są dosć szczegółowo Wolińscy, ktorzy z okolic Trzebieszowa i Woli Smolnej ruszyli " za chlebem" w okolice Lublina a ponziej Lubartowa i Firleja a dokałdnie Przypisówki. CZy ( a zakładam ze tak) jest połączenie WOLIŃSKICH z tego terenu z rodem Krzysztofa z Wypnichy oraz Melchiora z Łukawicy parafia Rudno/Michów, która jest w bardzo bliskiej okolicy Przypisówki? Moje poszukiwania koncza sie na Krzysztofie Wolinskim zonatym z Agnieszką Wasiak. Niestety nie dotarłem do aktu slubu ani aktu urodzenia a w akcie zgonu brak danych o rodzicach i miejscu urodzenia. Z Wypnichy ród Wolinskich od Krzysztofa ruszył w roznych kierunkach do dzis równiez jest bardzo liczny w okolicy.

Będę bardzo wdzięczny za info lub/i kontakt.
Pozdrawiam Dariusz Wolińśki

*Moderacja
Zgodnie z regulaminem nie podawaj w treści wiadomości jawnie żadnego adresu poczty elektronicznej w niezmienionej, podstawowej formie. Jeśli już musisz podać adres e-mail (swój lub jakiejś instytucji), zamień go tak, by miał postać nieczytelną (lub przynajmniej mniej czytelną) dla robotów internetowych.

Wojtek, moderator
PawełPawlak

Post autor: PawełPawlak »

Dzień dobry.
Podłączam się w sprawie Wolińskich z Trzebieszowa i okolic.
Wspomagając się Pana Marka Wolińskiego Herbarzami, i moimi przeglądami metryk, proszę tylko o upewnienie mnie, że dobrze połączyłem rodzinne powiązania.
Mam jeszcze, pytanie - czy to Wolińscy herbu Jastrzębiec??

Moja babcia : Alina Pawlak z domu Wolińska - córka Antoniego Wolińskiego (ur.1866) - syn Józefa Wolińskiego (ur. 1840) - syn Macieja Wolińskiego (1807-1864) - syn Wincenta Wolińskiego (ur. 1773-1830) - syn Sebastiana Wolińskiego honestus (1731-1789) - syn Piotra Wolińskiego Wolańskiego honestus (1700-1760) - syn Krzysztofa Wolińskiego Wolańskiego (1685) - syn Wojciecha Wolińskiego Krasuskiego.....
Prosżę jeśli jest ktoś w stanie upewnić mi że dobrze mam te połączenia, jeśli tak to jakich miejsc- dóbr to dotyczyło ? bo w opracowaniach Pana Marka znalazłem ze to Wojciech Woliński jest zubożałym szlachcicem z Gołowierzchy?

W razie pytań, jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam Paweł Pawlak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”