Nawojowa, parafia
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Nawojowa, parafia
Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=5401&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
-
Edwardkowalik
- Krystyna.waw

- Podziękował: 11 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time
15 sierpnia 1817 w Nawojowej przyszły na świat bliźniaczki -
Anna Kasylda oraz Maria Gabriela, córki Józefa Broczkowskiego i Barbary z domu Głodowska.
Niestety, nic więcej o nich nie wiem.
Dokumenty z Archiwum Diecezjalnego w Tarnowie.
Jest tam trochę drogo, ale dwie wizyty osobiste były rewelacyjne, ksiądz bardzo przyjazny i pomocny.
Anna Kasylda oraz Maria Gabriela, córki Józefa Broczkowskiego i Barbary z domu Głodowska.
Jest tam trochę drogo, ale dwie wizyty osobiste były rewelacyjne, ksiądz bardzo przyjazny i pomocny.
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Potwierdzam - archiwum Diecezji Tarnowskiej jest bardzo przyjazne. Skany metryk są dostępne także na familysearch i obejmują rok 1817 - ale trzeba się udać do odpowiedniej biblioteki.Krystyna.waw pisze:15 sierpnia 1817 w Nawojowej przyszły na świat bliźniaczki -
Wymienione wyżej osoby zostały zindeksowane tamże. Miejsce urodzenia –Nawojowa 1 – to jest pałac Stadnickich.
I teraz moje pytanie - czy zachowały się jakieś listy pracowników bądź listy płac z tej posiadłości? Dużo dokumentów podatkowych z dominium Stadnickiego jest na szukaj w archiwach ale szukam listy pracowników z końca XIXw
Tomek
- Krystyna.waw

- Podziękował: 11 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time