Prasa lokalna Płock
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
Prasa lokalna Płock
Hej.
Czy ktoś z Was umie pomóc- jaka prasa wychodziła w Płocku i Wyszogrodzie w 1947 r. Gdzie jest przechowywana ?
Marcin
Czy ktoś z Was umie pomóc- jaka prasa wychodziła w Płocku i Wyszogrodzie w 1947 r. Gdzie jest przechowywana ?
Marcin
- Łukaszek_Mlonek

Prasa lokalna Płock
http://cejsh.icm.edu.pl/cejsh/element/b ... s53-72.pdf
może tu coś
Ja zadzwoniłabym do książnicy płockiej i spytała.
może tu coś
Ja zadzwoniłabym do książnicy płockiej i spytała.
Pozdrawiam - Lanka
Żądasz przekładu z obcego języka - napisz wszystko co już wiesz i co jest w indeksach
Jak skutecznie napisać prośbę o tłumaczenie
Żądasz przekładu z obcego języka - napisz wszystko co już wiesz i co jest w indeksach
Jak skutecznie napisać prośbę o tłumaczenie
- Tomasz_Lenczewski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Kontakt:
Prasa lokalna Płock
http://mak.bn.org.pl/cgi-bin/makwww.exe?BM=7
Miejsce wydania wpisać Płock i szukać
Miejsce wydania wpisać Płock i szukać
-
Piotr_Romanowski

Re: Prasa lokalna Płock
Najlepiej zapytać w Towarzystwie Naukowym Płockim, oni mają wszystko na mikrofilmachtaraxacum pisze:Hej.
Marcin
- Tomasz_Lenczewski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Kontakt:
Re: Prasa lokalna Płock
Wszystko jest w Płocku jeśli odnajdziemy tytuł lub w BN albo w bibliotekach uniwersyteckich. Do tego słuźy podana przez mnie wyszukiwarka. Zawsze tak szukam lokalnej prasy, a jeśli nie znajduję tytułu w Łodzi lub Warszawie nawiązuje kontakt z biblioteką, gdzie tytuł się znajduje. Przy małej kwerendzie, a raczej konkretnej nie zdarzyła mi się odmowa. W Wyszogrodzie nic nie wychodziło. To był okres w którym dominowała ocenzurowana prasa centralna i jej lokalne przedłużenia w taki mieście, jak Płock.