Jerzy Goszczyński h. Pobóg prac.Urzędu Miasta w W-wie, PTTK

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Amano16

Sympatyk

Jerzy Goszczyński h. Pobóg prac.Urzędu Miasta w W-wie, PTTK

Post autor: Amano16 »

Witam
Prosiłbym o informacji na temat Jerzego Goszczyńskiego, członka Zarządu Głównego PTTK, wieloletniego przewodniczącego Komisji Turystki Kolarskiej, jak i pracownika Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy. Odznaczony m.in. Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Zmarł 1 marca 1978r. Miał syna Andrzeja, o którym nie mam żadnych informacji. Dlatego też proszę, jeżeli ktoś miałby jakieś większe informacje o Jerzym, jak i o jego syny, byłbym bardzo wdzięczny, o podzielenie się nimi, czy też jakimiś artykułami, czy zdjęciami.

Andrzej zapewne jeszcze jest młodą osobą, a Jerzy umarł z perespektywy czasu niedawno. Jednakże w żaden inny sposób nie mogłem znaleźć informacji, dlatego proszę Was o pomoc. Mam nadzieję, że teraz się uda, gdyż Jerzy był osobą publiczną, dlatego mniemam, że ktoś może posiada jakieś informacje, które bardzo by mnie zadowoliły

Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Piotr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”