Archiwum Instytutu Pileckiego

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

bezkropki

Sympatyk

Post autor: bezkropki »

Czy ktoś z Państwa bywa tam może, albo mógłby mi skopiować określone akta?
Pozdrawiam
Anna
szukam: Owczarski, Wesołowski, Zaparucha, Bzdyl, Muzyczuk, Jasiecka/Jasicka, Panfil - Rzeszowszczyzna, Kujawy, Roztocze, Małopolska
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Byłem, ale w większości przypadków to zbędne - wystarczy kontakt telefoniczny, mailowy.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
bezkropki

Sympatyk

Re: Archiwum Instytutu Pileckiego

Post autor: bezkropki »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Byłem, ale w większości przypadków to zbędne - wystarczy kontakt telefoniczny, mailowy.
Czy działa to też dla materiałów o których na stronie napisano "Dostęp do treści materiału jest możliwy tylko w Bibliotece Instytutu Pileckiego na ul. Stawki 2 w Warszawie."? Jest sens spisać?
Anna
szukam: Owczarski, Wesołowski, Zaparucha, Bzdyl, Muzyczuk, Jasiecka/Jasicka, Panfil - Rzeszowszczyzna, Kujawy, Roztocze, Małopolska
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Sens chociażby po to, by ustalić warunki i nie wysyłać w "ciemno";)
Nie wiem czy działa dla całości, ale sądzę że jeśli coś ma ograniczenia to mogą być one związane także z osobą - tj jeśli Ty będziesz miała dostęp, to nie znaczy, że każdy będzie miał i będzie mógł skopiować.

Jeśli chodzi o ograniczenia typu "do baz tylko na terminalu miejscowym" to dotyczą one również kopiowania materiałów. Przynajmniej częściowo (tj nie zgrasz na pen-driv'a) wszystkiego..ale to chyba bardziej nie Stawki, a Foksal.

Mało danych by próbować sensownie odpowiedzieć. Pewnie nie w 100% ale wydaje się, że w większości przypadków wizyta bez wcześniejszego umówienia, rozpoznania tematu, przygotowania nie jest ani sensowna, ani wskazana.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
MissX

Post autor: MissX »

Witam, moze ktos wybiera sie tam niebawem? Mam jedna osobe do sprawdzenia. Pisalam mailowo z instytutem ,trzeba ososbiscie sie stawici i poszukac tego co interesuje dana osobe.
Iga
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”