Dzień dobry,
jeden z moich przodków spisał 2 życiorysy w różnych latach. Zawarł w nich fragmenty na temat miejsc swojej pracy w Warszawie:
Życiorys 1955
"28 sierpnia 1953 r. rozpocząłem pracę w Stołecznych Zakładach Elektrotechnicznych P.T. Warszawa ul. Kacza 7 na stanowisku kierownika konstrukcji technicznej"
Życiorys 1958
"Następnie [od roku 1953] pracowałem w Warszawie w Zakładach Elektrotechnicznych późniejszych Zakładach Sprzętu Motoryzacyjnego jako kierownik Biura Konstrukcyjnego i zastępca techniczny kierownika zakładu produkcji precyzyjnej sprzętu "S" urządzeń łączności całych zespołów silno i słaboprądowych do roku 1957 to jest do czasu zmiany profilu produkcji. Od 1 kwietnia 1957 pracuję jako kierownik uruchamiania urządzeń produkowanych przez Zakłady Wytwórcze Urządzeń Elektronowych silno i słaboprądowych..."
Staram się ustalić dokładne nazwy tych zakładów pracy, aby sprawdzić czy zachowała się jakaś dokumentacja pracownicza z tego okresu.
Udało mi się znaleźć, że dokumentacja Zakładu Wytwórczego Urządzeń Elektrycznych znajduje się w Archiwum Państwowym w Warszawie z zespole
Zakłady Elektroniczne WAREL S.A. w Warszawie
Mam problem z pierwszym zakładem pracy. Wyszukiwarka zwraca bardzo dużo różnych wyników zakładów pracy o podobnej nazwie w Warszawie.
Czy ktoś z Państwa potrafi zidentyfikować pierwszy zakład?
Identyfikacja zakładu pracy w Warszawie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Identyfikacja zakładu pracy w Warszawie
Moje miejscowości: (Nowa) Dęba, Tarnowska Wola, Rozalin, Majdan Królewski, Huta Komorowska, Ślęzaki, Pliskowola, Suchowola, Osiek, Niekrasów, Ossala, Mielec-Rzochów.