Szanowie Panstwo
kzysiek powołujący się na księgę urodzeń Mostków, parafia KURZYNA ŚREDNIA, zaindeksował małżeństwo Józefa POPKA z Anna OLEKSAK w 1882 r.
Ale na GENBAZA nie ma skanu dla tego rejestru.
Czy KRZYSIEK może podać szczegóły tego czynu?
Pozdrowiam
Gustave TREVAUX
Metryki Kurzyna Średnia, Józef Popek -Anna Oleksak
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
14 listopada
Józef Popek - 27 lat, Kutyły, par. Pysznica, O: Jakub, M: Zofia Kutyła
Anna Oleksak - 30 lat, Nalepy 39, wdowa po Marcinie Pasek, O: Walenty, M: Małgorzata Molawka
świadkowie: Antoni Młynarski, Marcin Karkut
Józef Popek - 27 lat, Kutyły, par. Pysznica, O: Jakub, M: Zofia Kutyła
Anna Oleksak - 30 lat, Nalepy 39, wdowa po Marcinie Pasek, O: Walenty, M: Małgorzata Molawka
świadkowie: Antoni Młynarski, Marcin Karkut
Szanowie KRZYSIEK
Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.
Czy wiecie czy istnieje księga ślubów przed 1855 rokiem dla małżeństw rodziców Józefa POPKA : Jajkub (z przed 1892) i Zofia KUTYLA ( ok 1840 - 1911 motski) ?
Bardzo dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Gustave TREVAUX
Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.
Czy wiecie czy istnieje księga ślubów przed 1855 rokiem dla małżeństw rodziców Józefa POPKA : Jajkub (z przed 1892) i Zofia KUTYLA ( ok 1840 - 1911 motski) ?
Bardzo dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Gustave TREVAUX
Nie wiem czy istnieje. Może na parafii w Domostawie? W archiwum parafialnym parafii Pysznica na pewno jest księga zapowiedzi z tego okresu dla całej ówczesnej parafii.
gdyby ktoś kiedyś szukał lub indeksował te księgi, to interesuje mnie ten akt ślubu Jakuba, a także akt urodzenia Józefa POPKA.
W swoich badaniach zauważyłem, że około 1870 -1880 nastąpiła migracja rodzin z Mazur (parafia RANIZOW) w okolice PYSZNICY, DOMOSTAWA, KURZYNY SREDNI.
Pozdrawiam
Gustave TREVAUX
W swoich badaniach zauważyłem, że około 1870 -1880 nastąpiła migracja rodzin z Mazur (parafia RANIZOW) w okolice PYSZNICY, DOMOSTAWA, KURZYNY SREDNI.
Pozdrawiam
Gustave TREVAUX