Dzień Dobry,
Zwracam się o pomoc w odnalezieniu aktu ślubu, którego w żaden sposób nie jestem w stanie nigdzie namierzyć. Akt ślubu został prawdopodobnie wytworzony w bydgoskiej parafii Matki Boskiej Nieustającej Pomocy w styczniu 1946 roku. Dotyczy on następujących osób:
• [b]Heleny Kurpińskiej[/b], urodzonej 4.06.1921 oraz
• [b]Franciszka Piotra Honnef[/b], urodzonego 5.02.1923.
Będę wdzięczny za jakikolwiek, najmniejszy nawet ślad, zwłaszcza związany z osobą "pana młodego", o którym nie mam absolutnie żadnego pojęcia (umarł przypuszczalnie przed 1956r.).
Akt ślubu - Bydgoszcz 1946 r.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Akt ślubu - Bydgoszcz 1946 r.
Ostatnio zmieniony czw 21 wrz 2023, 17:51 przez Talos, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Wiesław
- Krystyna.waw

Nazwisko dosc rzadkie, ale nadal obecne w Bydgoszczy
https://opinia-o-firmie.pl/przedsiebior ... er-honnef/
https://opinia-o-firmie.pl/przedsiebior ... er-honnef/
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
- Jerzy_Banach

https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,355274,93
W 1921 r nr wpisu 29 w Nakle ślub bierze Piotr Honnef z Jadwigą Cyganek. Być może są to rodzice Franciszka Piotra.
W 1921 r nr wpisu 29 w Nakle ślub bierze Piotr Honnef z Jadwigą Cyganek. Być może są to rodzice Franciszka Piotra.
Pozdrawiam Jerzy Banach
Dzień Dobry,
jeżeli chodzi o mnie to w pierwszej kolejności kontaktowałabym się z Parafią można ustalić konkretną datę ślubu a jeżeli nie ma już tych danych w Parafii to pytałbym w jakim archiwum diecezjalnym, archidiecezjalnym się znajduje. Za niewielką opłatą można otrzymać odpis aktu małżeństwa( w innym diecezjalnym archiwum przy akcie zgonu ja płaciłam 35 zł ) i z tą informacją można się udać do Urzędu Stanu Cywilnego. Ważne jest to aby to był Twój bliski krewny.
pozdrawiam
Anna
jeżeli chodzi o mnie to w pierwszej kolejności kontaktowałabym się z Parafią można ustalić konkretną datę ślubu a jeżeli nie ma już tych danych w Parafii to pytałbym w jakim archiwum diecezjalnym, archidiecezjalnym się znajduje. Za niewielką opłatą można otrzymać odpis aktu małżeństwa( w innym diecezjalnym archiwum przy akcie zgonu ja płaciłam 35 zł ) i z tą informacją można się udać do Urzędu Stanu Cywilnego. Ważne jest to aby to był Twój bliski krewny.
pozdrawiam
Anna
Re: Akt ślubu - Bydgoszcz 1946 r.
Witam. Jestem jedyną wnuczką Włodzimierz - syna. Możliwe, że posiadam ten akt. Proszę odezwać się na pw.Talos pisze:Dzień Dobry,
Zwracam się o pomoc w odnalezieniu aktu ślubu, którego w żaden sposób nie jestem w stanie nigdzie namierzyć. Akt ślubu został prawdopodobnie wytworzony w bydgoskiej parafii Matki Boskiej Nieustającej Pomocy w styczniu 1946 roku. Dotyczy on następujących osób:
• Heleny Kurpińskiej, urodzonej 4.06.1921 oraz
• Franciszka Piotra Honnef, urodzonego 5.02.1923.
Będę wdzięczny za jakikolwiek, najmniejszy nawet ślad, zwłaszcza związany z osobą "pana młodego", o którym nie mam absolutnie żadnego pojęcia (umarł przypuszczalnie przed 1956r.).
Lub mailowo nicole93@wp.pl