Witam.
Ja mam pytanie do anowi1958, gdzie znalazła szukając w księgach zmiany nazwisk z Flak na Flakowski. jestem zainteresowany tą informacją w związku z genealogicznymi poszukiwaniami przodków. Prosze o kontakt bezpośrednio lub przez administratora. Pozdrawiam Krzysztof Flakowski
Szukam Flakowski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Krzysiek.f.72

-
Krzysiek.f.72

Szukam Flakowski
T: Proszę o kontakt anowi1958
Witam.
Prosze o kontakt ze mną anowi1958 w sprawie nazwiska Flak Flakowski, o którym pisała w 2009r na forum.
Pozdrawiam
K.Flakowski
Witam.
Prosze o kontakt ze mną anowi1958 w sprawie nazwiska Flak Flakowski, o którym pisała w 2009r na forum.
Pozdrawiam
K.Flakowski
Proszę o kontakt anowi1958
To pomyłka, ja nie pisałam o takim nazwisku. Nie mam takiego nazwiska w swojej rodzinie.
Iwona
Iwona
-
Worwąg_Sławomir

Pisałam, pisałam 
Ale jako przykładowe nazwisko:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... wski.phtml

Ale jako przykładowe nazwisko:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... wski.phtml
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
A to już wiem o co chodzi. Moje nazwisko to było Gibała i raz pisało Gibała, a raz Gibałka tak na zmianę jak chrzcił dzieci i doszłam, że to chodzi o tą samą osobę. I tam też było nazwisko Flak i Flakowski i tak mi się po prostu rzuciło w oczy, nie analizowałam tego, podałam za przykład. To były księgi chrztów z parafii Szewna koło Ostrowca Świętokrzyskiego z lat 1696-1762. Przeglądałam je w AP w Kielcach. Wyszło mi to z głowy bo to nie "moje" nazwisko.
Iwona
A to już wiem o co chodzi. Moje nazwisko to było Gibała i raz pisało Gibała, a raz Gibałka tak na zmianę jak chrzcił dzieci i doszłam, że to chodzi o tą samą osobę. I tam też było nazwisko Flak i Flakowski i tak mi się po prostu rzuciło w oczy, nie analizowałam tego, podałam za przykład. To były księgi chrztów z parafii Szewna koło Ostrowca Świętokrzyskiego z lat 1696-1762. Przeglądałam je w AP w Kielcach. Wyszło mi to z głowy bo to nie "moje" nazwisko.
Iwona