Dudziński Paweł i Marianna Plecha - świętokrzyskie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Dudziński Paweł i Marianna Plecha - świętokrzyskie
> Poszukuję osób, rodzin T:"Świętokrzyskie, Paweł Dudziński i Marianna Plecha"
Dzień dobry,
poszukuję przodków, Paweł Dudziński i Marianna Plecha, nie mogę znaleźć ich metryki małżeństwa, mieli syna Pawła Dudzińskiego urodzonego w Niewachlowie w 1864r., ochrzczonego w Katedrze w Kielcach.
To jedyna wzmianka jaką mam na ich temat. Niestety indeksy milczą...
Szukałem na własną rękę szperając w metrykach kieleckich przed 1864 rokiem (myśląc, że może jakimś cudem ich małżeństwo zostało przez pomyłkę ominięte podczas indeksacji), ale niczego nie znalazłem...
Jeśli jest jakiś wątek, temat, pod który mogę to pytanie podciągnąć to proszę o informację, nie chcę zaśmiecać forum - dopiero się tutaj odnajduję
Pozdrawiam
T. Zych
Dzień dobry,
poszukuję przodków, Paweł Dudziński i Marianna Plecha, nie mogę znaleźć ich metryki małżeństwa, mieli syna Pawła Dudzińskiego urodzonego w Niewachlowie w 1864r., ochrzczonego w Katedrze w Kielcach.
To jedyna wzmianka jaką mam na ich temat. Niestety indeksy milczą...
Szukałem na własną rękę szperając w metrykach kieleckich przed 1864 rokiem (myśląc, że może jakimś cudem ich małżeństwo zostało przez pomyłkę ominięte podczas indeksacji), ale niczego nie znalazłem...
Jeśli jest jakiś wątek, temat, pod który mogę to pytanie podciągnąć to proszę o informację, nie chcę zaśmiecać forum - dopiero się tutaj odnajduję
Pozdrawiam
T. Zych
-
malgorzata601

Świętokrzyskie, Paweł Dudziński i Marianna Plecha
Są jeszcze dwa akta ślubów syna Pawła i jego zgon. Syn Paweł od I ślubu mieszkał w Kielcach.
Bożena
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Świętokrzyskie, Paweł Dudziński i Marianna Plecha
wiem, że Sidło nie brzmi jak Dudziński
ale jakoś mi spokoju nie daje ten ślub nr 5 z Piekoszowa
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 206&zoom=1
Re: Świętokrzyskie, Paweł Dudziński i Marianna Plecha
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
A już nie takie hocki klocki znajdowałem podczas szukania przodków
Nie mogę znaleźć alegaty 1863 z Piekoszowa, może tam bym coś ciekawego znalazł, kto wie...
Wszystko się może zdarzyć.... teraz też mnie będzie prześladować ta metrykaArek_Bereza pisze:wiem, że Sidło nie brzmi jak Dudzińskiale jakoś mi spokoju nie daje ten ślub nr 5 z Piekoszowa
Nie mogę znaleźć alegaty 1863 z Piekoszowa, może tam bym coś ciekawego znalazł, kto wie...
-
Arek_Bereza

Ta alegata niepotrzebna jest. Akt urodzenia jest w indeksach z Piekoszowa i metrykę też można zobaczyć - skanoteka, genbaza, indeksy.net
On się rodzi jako Sidło.
Nie widzę więcej metryk urodzenia dzieci Pawła seniora poza Pawłem juniorem. Ale możesz sam przejrzeć metryki, bo indeksy z tego okresu z Kielc to indeksy proste i rodziców tam nie ma. Najwygodniej przegląda się tu w skanotece.
Z aktu pierwszego ślubu Pawła juniora wynika, że matka nie żyje a ojciec żyje. Dzieci Pawła juniora warto też przejrzeć może się tam jakiś Dudziński jako świadek zapodział
On się rodzi jako Sidło.
Nie widzę więcej metryk urodzenia dzieci Pawła seniora poza Pawłem juniorem. Ale możesz sam przejrzeć metryki, bo indeksy z tego okresu z Kielc to indeksy proste i rodziców tam nie ma. Najwygodniej przegląda się tu w skanotece.
Z aktu pierwszego ślubu Pawła juniora wynika, że matka nie żyje a ojciec żyje. Dzieci Pawła juniora warto też przejrzeć może się tam jakiś Dudziński jako świadek zapodział
Jest jeszcze akt ślubu z 1866 Kielce Katedra nr 90 Paweł Duda i Agnieszka Plecha, obydwoje z Niewachlowa, ale to już po urodzeniu Pawła syna.
Justyna
Dużo Plechów rodzi się w par. Mniów
Jest też akt ur Manianny Plechy w 1842r. (akt 105) ale nie ma dopisku o jej ślubie
https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,409591,16
Jest też akt ur Manianny Plechy w 1842r. (akt 105) ale nie ma dopisku o jej ślubie
https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,409591,16
Bożena
Cześć Arku, dziękuję, czyli rozumiem, że jest szansa, że skany znajdujące się w skanorece nie są jeszcze zindeksowane? Nie szperałem tam, bo wychodziłem z założenia, że sąArek_Bereza pisze:Ta alegata niepotrzebna jest. Akt urodzenia jest w indeksach z Piekoszowa i metrykę też można zobaczyć - skanoteka, genbaza, indeksy.net
On się rodzi jako Sidło.
Tomasz
-
Arek_Bereza

Z Kielc Katedry są indeksy ale jak pisałem to z tego okresu indeksy proste. Np indeks z AU Pawła Dudzińskiego, gdzie nie ma danych rodziców. Trzeba więc zobaczyć metrykę, bo nie wiadomo, kim byli rodzice. Podobnie z innymi metrykami Dudzińskich. Nie wiemy na podstawie indeksów czy to dzieci Pawła
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
Tu zajrzyjtzych pisze:jest szansa, że skany znajdujące się w skanorece nie są jeszcze zindeksowane? Nie szperałem tam, bo wychodziłem z założenia, że są
https://metryki.genealodzy.pl/pow-151
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.