Dudziński Paweł i Marianna Plecha - świętokrzyskie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

tzych

Sympatyk
Nowicjusz

Dudziński Paweł i Marianna Plecha - świętokrzyskie

Post autor: tzych »

> Poszukuję osób, rodzin T:"Świętokrzyskie, Paweł Dudziński i Marianna Plecha"

Dzień dobry,

poszukuję przodków, Paweł Dudziński i Marianna Plecha, nie mogę znaleźć ich metryki małżeństwa, mieli syna Pawła Dudzińskiego urodzonego w Niewachlowie w 1864r., ochrzczonego w Katedrze w Kielcach.
To jedyna wzmianka jaką mam na ich temat. Niestety indeksy milczą...

Szukałem na własną rękę szperając w metrykach kieleckich przed 1864 rokiem (myśląc, że może jakimś cudem ich małżeństwo zostało przez pomyłkę ominięte podczas indeksacji), ale niczego nie znalazłem...

Jeśli jest jakiś wątek, temat, pod który mogę to pytanie podciągnąć to proszę o informację, nie chcę zaśmiecać forum - dopiero się tutaj odnajduję

Pozdrawiam
T. Zych
malgorzata601

Sympatyk

Świętokrzyskie, Paweł Dudziński i Marianna Plecha

Post autor: malgorzata601 »

Witam
może GenBaza sprawdzić

https://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,454298,1

Małgorzata
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 13 times

Post autor: puszek »

Są jeszcze dwa akta ślubów syna Pawła i jego zgon. Syn Paweł od I ślubu mieszkał w Kielcach.
Bożena
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

wiem, że Sidło nie brzmi jak Dudziński :) ale jakoś mi spokoju nie daje ten ślub nr 5 z Piekoszowa
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 206&zoom=1
tzych

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Świętokrzyskie, Paweł Dudziński i Marianna Plecha

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Arek_Bereza pisze:wiem, że Sidło nie brzmi jak Dudziński :) ale jakoś mi spokoju nie daje ten ślub nr 5 z Piekoszowa
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 206&zoom=1
Wszystko się może zdarzyć.... teraz też mnie będzie prześladować ta metryka :D A już nie takie hocki klocki znajdowałem podczas szukania przodków :D
Nie mogę znaleźć alegaty 1863 z Piekoszowa, może tam bym coś ciekawego znalazł, kto wie...
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Ta alegata niepotrzebna jest. Akt urodzenia jest w indeksach z Piekoszowa i metrykę też można zobaczyć - skanoteka, genbaza, indeksy.net
On się rodzi jako Sidło.
Nie widzę więcej metryk urodzenia dzieci Pawła seniora poza Pawłem juniorem. Ale możesz sam przejrzeć metryki, bo indeksy z tego okresu z Kielc to indeksy proste i rodziców tam nie ma. Najwygodniej przegląda się tu w skanotece.
Z aktu pierwszego ślubu Pawła juniora wynika, że matka nie żyje a ojciec żyje. Dzieci Pawła juniora warto też przejrzeć może się tam jakiś Dudziński jako świadek zapodział
Just1978

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Just1978 »

Jest jeszcze akt ślubu z 1866 Kielce Katedra nr 90 Paweł Duda i Agnieszka Plecha, obydwoje z Niewachlowa, ale to już po urodzeniu Pawła syna.
Justyna
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 13 times

Post autor: puszek »

Dużo Plechów rodzi się w par. Mniów
Jest też akt ur Manianny Plechy w 1842r. (akt 105) ale nie ma dopisku o jej ślubie
https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,409591,16
Bożena
tzych

Sympatyk
Nowicjusz

Arek_Bereza pisze:Ta alegata niepotrzebna jest. Akt urodzenia jest w indeksach z Piekoszowa i metrykę też można zobaczyć - skanoteka, genbaza, indeksy.net
On się rodzi jako Sidło.
Nie widzę więcej metryk urodzenia dzieci Pawła seniora poza Pawłem juniorem. Ale możesz sam przejrzeć metryki, bo indeksy z tego okresu z Kielc to indeksy proste i rodziców tam nie ma. Najwygodniej przegląda się tu w skanotece.
Z aktu pierwszego ślubu Pawła juniora wynika, że matka nie żyje a ojciec żyje. Dzieci Pawła juniora warto też przejrzeć może się tam jakiś Dudziński jako świadek zapodział
Cześć Arku, dziękuję, czyli rozumiem, że jest szansa, że skany znajdujące się w skanorece nie są jeszcze zindeksowane? Nie szperałem tam, bo wychodziłem z założenia, że są
Tomasz
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Z Kielc Katedry są indeksy ale jak pisałem to z tego okresu indeksy proste. Np indeks z AU Pawła Dudzińskiego, gdzie nie ma danych rodziców. Trzeba więc zobaczyć metrykę, bo nie wiadomo, kim byli rodzice. Podobnie z innymi metrykami Dudzińskich. Nie wiemy na podstawie indeksów czy to dzieci Pawła
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

tzych pisze:jest szansa, że skany znajdujące się w skanorece nie są jeszcze zindeksowane? Nie szperałem tam, bo wychodziłem z założenia, że są
Tu zajrzyj
https://metryki.genealodzy.pl/pow-151
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”