Dzień dobry!
Proszę o informację zwrotną jeśli moja prośba nie powinna się tu znaleźć lub forma jej przekazania jest niewłaściwa. Nie jestem pewien czy tego typu teksty jak ten znajdujący się w linku poniżej też kwalifikują się do tłumaczeń.
Chodzi mi o zapis w Księgach Ziemskich Przasnyskich z lat 1624-1633. Myślę, że w treści pojawia się informacja o Wojciechu Kobylińskim z Kobylaków Konopek - tyle potrafię odczytać (chyba prawidłowo?). Zależy mi, aby potwierdzić że dobrze odczytałem ww, dane oraz na wszelkich innych zawartych w dokumencie.
Jeśli to nie jest nadużycie i znajdzie się ktoś kto przetłumaczy będę wdzięczny i z góry dziękuję.
Poniżej link do zdjęcia aktu.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/02ba87cb5d03006e
pozdrawiam
Tomasz
Księgi Przasnyskie, Kobyliński, Kobylaki Konopki, OK
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Księgi Przasnyskie, Kobyliński, Kobylaki Konopki, OK
Ostatnio zmieniony sob 11 lis 2023, 21:53 przez Mtjk1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapis w Księgach Przasnyskich, Kobyliński, Kobylaki Konopki
To specyficzne akta. Ktokolwiek potrafi je czytać, nie ma już czasu na fora internetowe, niestety.
Bartek
Re: Zapis w Księgach Przasnyskich, Kobyliński, Kobylaki Kono
Zatem pozostawię wątek. Może jednak ktoś zajrzy na forum, kto będzie potrafił odczytać i przetłumaczyć chociaż część zawartych w akcie informacji.Bartek_M pisze:To specyficzne akta. Ktokolwiek potrafi je czytać, nie ma już czasu na fora internetowe, niestety.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/02ba87cb5d03006e
pozdrawiam
Tomasz
-
Patrymonium

Re: Zapis w Księgach Przasnyskich, Kobyliński, Kobylaki Kono
W treści dokumentu jest mowa o Mikołaju Kobylyńskim synie Jana Kobylyńskiego z Kobylak. Występuje także dalej w dokumencie Adam syn Alberta Kobylyńskiego Konopka z Kobylak.
Marian
,,O Clavis David et sceptrum domus Israël; qui áperis, et nemo claudit; claudis, et nemo áperit".
,,Scabellum pedum tuorum".
,,O Clavis David et sceptrum domus Israël; qui áperis, et nemo claudit; claudis, et nemo áperit".
,,Scabellum pedum tuorum".