Cegielnia - poszukuje informacji

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

mmigacz

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Cegielnia - poszukuje informacji

Post autor: mmigacz »

Witam,

Potrzebuje pomocy w celu znalezienia informacji. Na przełomie XIX/XX w. mój 2x pradziadek prowadził cegielnię w Moszczenicy Niżnej, wieś znajdująca się w okolicach Nowego Sącza. Czy były prowadzone w tamtym czasie jakieś zapisy dot. takiej działalności, a jeśli tak to czy wiedzą Państwo gdzie takie dane/dokumenty mogą sie znajdować. Przepatrzylem Szukajwarchiwach i inne strony ale bez skutku. Interesują mnie lata w jakich istniała. O samej cegielni wiem tylko z opowieści rodzinnych.

Pozdrawiam,
Mateusz Migacz
w3w

Sympatyk

Re: Cegielnia - poszukuje informacji

Post autor: w3w »

mmigacz pisze:Witam,

Potrzebuje pomocy w celu znalezienia informacji. Na przełomie XIX/XX w. mój 2x pradziadek prowadził cegielnię w Moszczenicy Niżnej, wieś znajdująca się w okolicach Nowego Sącza. Czy były prowadzone w tamtym czasie jakieś zapisy dot. takiej działalności, a jeśli tak to czy wiedzą Państwo gdzie takie dane/dokumenty mogą sie znajdować. Przepatrzylem Szukajwarchiwach i inne strony ale bez skutku. Interesują mnie lata w jakich istniała. O samej cegielni wiem tylko z opowieści rodzinnych.

Pozdrawiam,
Mateusz Migacz
W publikacjach jest wzmiankowana cegielnia w Moszczenicy Niżnej ale np. w 1912 r. , nie była to już własność Migaczów, - właścicielem jest "Owsianka Piotr".

Wojciech
mmigacz

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: mmigacz »

Cegielnia która ww. należałaby do Franciszka Skocznia albo jego ojca Józefa.
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
informacji można szukać w najbliższym muzeum. Na pewno mają coś, choćby publikacje.

Gienia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”