Stefan Błaszczak Wójcin, powiat wieruszowski, woj. łódzkie

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

KamilMysera

Sympatyk

Stefan Błaszczak Wójcin, powiat wieruszowski, woj. łódzkie

Post autor: KamilMysera »

Jedna z części mojej rodziny jest wyjątkowo ciężka do rozgryzienia przeze mnie. Po dużej walce udało się znaleźć w Niemczech akt ślubu mojego pradziadka Stefan Błaszczaka z jego żoną. Mam jednak dalej problem z jego rodzicami Janem Błaszczakiem i jego żoną Władysławą z domu prawdopodobnie Kujawa.
Stefan urodził się w województwie Łódź powiat Wieruszowski, gmina Łubnice, Wójcin. Data urodzenia 17 Marca 1917

Czy ktoś może wiedzieć jak dalej szukać ich przodków choćby aktu ślubu skoro nie wiem nawet w jakim województwie brali ślub ?
Ostatnio zmieniony czw 11 sty 2024, 21:07 przez KamilMysera, łącznie zmieniany 2 razy.
Nakoneczny_Natalia

Sympatyk

Co dalej? jak spróbować znaleźć ?

Post autor: Nakoneczny_Natalia »

Próbował Pan przeszukać zasoby na genetyka? Dział na genealodzy. Pl
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Co dalej? jak spróbować znaleźć ?

Post autor: Arek_Bereza »

Kamilu,
1. zmień tytuł wątku, np. Stefan Błaszczak Wójcin, powiat wieruszowski, woj. łódzkie (obecny tytuł nic nikomu nie mówi).
2. napisz proszę kiedy urodził się Stefan Błaszczak. ja to sobie znalazłem ale nie wszyscy będą tak dociekliwi
3. uzyskaj z AP Kalisz skan aktu urodzenia Stefana B. (bo rocznika, który potrzebujesz nie ma moim zdaniem online).
KamilMysera

Sympatyk

Re: Co dalej? jak spróbować znaleźć ?

Post autor: KamilMysera »

Arek_Bereza pisze:Kamilu,
3. uzyskaj z AP Kalisz skan aktu urodzenia Stefana B. (bo rocznika, który potrzebujesz nie ma moim zdaniem online).
Tak właśnie zrobiłem z tym że nie chciano mi zrobić skanu musiałem się zwrócić ksero z poświadczeniem które dostanę do domu.

Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”