Rodzina Tuszynskich - Kujawsko Pomorskie

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

mikolaj1109

Sympatyk

Rodzina Tuszynskich - Kujawsko Pomorskie

Post autor: mikolaj1109 »

Witam,

Przez moje poszukiwanie znalazłem polaczenie do rodziny w Argentynie (brat pra-babci), i przez nich, jest tez ponoć rodzina w Anglii. Potomkowie kuzyna (Witold Leonard Tuszynski) którzy mieszkają w Anglii, ale połączenie genealogicznego nie mogę znaleść. Informacje są.

Moja pra babcia to Anna Danowska ur. 1909 w Nowem (nad Wisła). córka Franciszka Danowskiego i Amandy Chyly. Miała brata Witolda, i to on wylądował w Argentynie. Ich "kuzyn" to Witold Leonard Tuszynski ur. 1914 syn Anostasiusa Tuszyneskiego i Melanii/Anny Kwiatkowskiej, Miał siostrę Irenę ur. 1917 i Aldonę ur. 1926. Melanią zmarła 1976 w Sopocie, a ponoć ojciec zmarł w Sztutowie w trakcie wojny, gdzie Irena tez była, ale przeżyła.

Jestem teraz w kontakcie z kuzynka Witolda w Anglii i dużo tych informacji są od niej. O rodzinie w Argentynie wiedziała i ze jest rodzina w Polsce, ale poza tym nic o Danowskich nie wiedziała.

Dziekuje,
Mikolaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”