Milejów, parafia Wniebowzięcia NMP

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=5122&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
Piotr.M
Ekspert

Post autor: Piotr.M »

Księgi w parafi są prowadzone od 1859 r. Brak jest dwóch ksiąg urodzeń z lat 1886-1906.
Piotr
Awatar użytkownika
TomaszFusiek

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: TomaszFusiek »

Ksiąg metrykalnych brak jest więcej niż napisał Piotr.
Bardzo uprzejmy ksiądz proboszcz zaprezentował mi ubogie dla mnie (interesowały mnie lata 1880-1915) archiwum - z tego okresu była tylko ksiega urodzeń do 1886.
Ale polecam pobliskie USC - tam są te księgi (proboszcz nie wie jak zniknęły z kościoła i znalazły się w urzędzie). Ksiądz twierdził także, że diecezja robiła skany/mikrofilmy ksiąg metrykalnych - więc można próbować także w archiwum archidiecezjalnym lub państwowym.

Dysponuję fotografiami regestrów z ksiąg metrykalnych: urodzenia 1897-1929, małżeństwa 1889-1929 i zgony 1896-1929
daro60

Post autor: daro60 »

Witam , czy posiadasz fotografie w formie elektronicznej, bardzo mnie interesują właśnie te regestry.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”