Pomoc w uzyskaniu inf o przodkach

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

piotrekkkk

Sympatyk

Pomoc w uzyskaniu inf o przodkach

Post autor: piotrekkkk »

T:"pomoc w uzyskaniu inf o przodkach"

dzień dobry, moglby mi ktos pomoc w uzyskaniu inf o zawodzie, miejscu urodzenia itd moich przodkow? znalazlem ich akt slubu ale jest chyba po lacinie:https://fotolubgens.lubgens.eu/USC_Tarn ... any001.jpg , to druga kratka od gory (Antoni Repelewicz i Marianna Tylutka). Z góry dziękuję i pozdrawiam
Lakiluk

Sympatyk

Post autor: Lakiluk »

Bardzo proszę korzystać z podforum - tłumaczenia łaciny

Antoni Repelewicz był z zawodu figulusem, s. już zmarłego figulusa Sebastiana i Agnieszki Węglarz, ur. w Leżańsku (Leżajsku) i tamże zam.

Marianna Tylutka, c. już zmarłego Józefa* i Barbary Dekasińskiej**, ur. w Tarnobrzegu i tamże zam.

*Nie mogę odczytać co jest po nazwisku ojca panny młodej.
** Wg Geneteki
Łukasz
Kubieniec_Jakub

Sympatyk

Post autor: Kubieniec_Jakub »

Dzień dobry,
ojciec pana młodego : garncarz, ojciec panny młodej: szklarz ( vitrarius)
Pozdrowienia, Jakub
Awatar użytkownika
genek72

Sympatyk

Post autor: genek72 »

Dzień dobry
Takie dopytanie. Jaka jest prawidłowe nazwisko panny młodej? Tylutki czy Tyluski? Jako ciekawostkę podam, że Antoni to powstaniec styczniowy, któy służył w oddziałach Lelewela
PS proszę mi na priv podać maila to pomogę z Leżajskiem
Pozdrawiam
genek -syn Tadeusza-syn Karola-syn Antoniego- syn Józefa - syn Mateusza -syn Stanisława - syn ? Kwiecińskiego
http://lezajskhistoria.pun.pl/forums.php
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”