Drąszkiewicz lub Drążkiewicz
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
T: DRĄSZKIEWICZ lub DRĄŻKIEWICZ
Szukam rodziny Drąszkiewiczów lub tez Drążkiewiczów gdyż nazwisko ulegało zmianie zależnie od tego jak kto je usłyszał i zapisał w danym momencie. Moi przodkowie mieli zapisy nazwiska w obu formach.
Obecnie udało mi się poszukać przodków z rejonu Poznań, Opalenica, Wojnowice.
Szukam rodziny Drąszkiewiczów lub tez Drążkiewiczów gdyż nazwisko ulegało zmianie zależnie od tego jak kto je usłyszał i zapisał w danym momencie. Moi przodkowie mieli zapisy nazwiska w obu formach.
Obecnie udało mi się poszukać przodków z rejonu Poznań, Opalenica, Wojnowice.
-
Sznober_Barbara

Witam,
wpisz nazwisko w wyszukiwarce GENETEKI dla Warszawy. Jest sporo obu form nazwiska.
Pozdrawiam. Barbara
wpisz nazwisko w wyszukiwarce GENETEKI dla Warszawy. Jest sporo obu form nazwiska.
Pozdrawiam. Barbara
Damian,
Siostra mojej babci Marianna Weber (*1871 +1940) wyszła za mąż za Franciszka Drążkiewicza, mistrza stolarskiego. Z tego związku urodziło się dwoje dzieci. Rzecz działa się w Opalenicy.
Aby nie zaśmiecać wątku, zapraszam dalej na PW.
Siostra mojej babci Marianna Weber (*1871 +1940) wyszła za mąż za Franciszka Drążkiewicza, mistrza stolarskiego. Z tego związku urodziło się dwoje dzieci. Rzecz działa się w Opalenicy.
Aby nie zaśmiecać wątku, zapraszam dalej na PW.
pozdrawiam,
Tomek
Odoliński, Odaliński, Oduliński - jeżeli spotkasz się z tymi nazwiskami gdziekolwiek napisz do mnie koniecznie...
Tomek
Odoliński, Odaliński, Oduliński - jeżeli spotkasz się z tymi nazwiskami gdziekolwiek napisz do mnie koniecznie...
No właśnie Drąż(sz)kiewiczów jest trochę tylko teraz muszę ogarnąć powiązania. Obecnie widzę że duża część pnia mojej rodziny kręci się w okolicach Poznania. Nie mogę znaleźć połączenia pomiędzy pozostałymi osobami zza Poznania w dalszej części Polski.
No ale ciężką pracą jakoś to pewnie połączę.
dziękuję za podpowiedzi z TomkiemD już w jakiś sposób jesteśmy połączeni na jednym drzewie
No ale ciężką pracą jakoś to pewnie połączę.
dziękuję za podpowiedzi z TomkiemD już w jakiś sposób jesteśmy połączeni na jednym drzewie