Kazimierz Bębenek/Bębynek/Bembenek(z Zielonki)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

tarnosia

Sympatyk

Kazimierz Bębenek/Bębynek/Bembenek(z Zielonki)

Post autor: tarnosia »

Dobry wieczór!

Szanowni Państwo,

Chciałabym się dowiedzieć, kiedy umarł i gdzie spoczywa mój pradziadek Kazimierz Bębenek (inna pisownia: Bembenek/Bębynek), mąż Marii (Marianny) p.v. Bębenek s.v. Sikora z.d. Malec (1890-1975). Pradziadek urodził się w 5 lub 6 stycznia 1880 roku w Zielonce (rzeszowskie). Jego rodzicami byli Ludwik Bębenek/Bembenek/Bębynek (1840-1909) oraz Magdalena z domu Bździkot (1844-1909).

Wiemy, że pradziadek Kazimierz wrócił ze Stanów (może uda się odnaleźć jakieś jego ślady w USA) i zmarł na cholerę, prababcia wzięła drugi ślub z Pawłem Sikorą i przeprowadziła się do Chojna (wielkopolskie). Niestety nie znamy daty zgonu ani miejsca pochówku, dodatkowo chcemy ustalić jak długo mógł być w tych Stanach (sądzę, że mógł pojechać do brata swojej żony tj. Johna Josepha Malca).

Przejrzałam księgi parafialne, ale nie ma tam ani aktu małżeństwa ani aktu zgonu.

Mam wykupiony dostęp na Heritage, mogę również pomóc Państwu w poszukiwaniach!

Będę zobowiązana za pomoc i z góry za nią bardzo dziękuję.

Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”