http://wiadomosci.mediarun.pl/artykul/m ... 2,1,1.html
Pozdrawiam
AK
Empik otworzył outlet
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 3 times
- Otrzymał podziękowania: 14 times
- Bea

Przybyłam, obejrzałam, zakupiłam.....
Jakby ktoś myślał, że tam są naprawdę płytki DVD z filmami za 5 zł, to śpieszę donieść że nie ma... Outlet to składowisko książek (muzyki, filmów i art. papierniczych), które się nie sprzedały, bo ... nikt ich nie chciał kupić za taką cenę, bo mają poobrywane okładki od ciągłego oglądania, bo zostały wydane z błędem (np. okładka do góry nogami w stosunku do treści w środku).
Książki stoją głównie na stosikach i ciężko jest cokolwiek znaleźć (poza tym byłam wczoraj - jest nieźle przebrane już). Niby poszczególne stosy są pogrupowane - tu nauki filozoficzne, to podręczniki ekonomii i inżynieria, a tu przewodniki geograficzne.... ale i tak to jest pomieszane, np. w filozofii i religii znalazłam biografię wokalisty AC/DC
Ceny ? przeceny oficjalnie sięgają 20-70% ceny początkowej, co oznacza, że w większości przecena jest ok. 25-30%...
czyli jeśli książka kosztowała 49,90 zł to teraz kosztuje około 35 zł.
Sęk w tym, że książki w Empiku są droższe - niż jakby je zamawiać bezpośrednio u Wydawcy przez internet właśnie około 30%.
Przed zakupem dobrze jest sprawdzić czy się opłaca.
Jakby ktoś myślał, że tam są naprawdę płytki DVD z filmami za 5 zł, to śpieszę donieść że nie ma... Outlet to składowisko książek (muzyki, filmów i art. papierniczych), które się nie sprzedały, bo ... nikt ich nie chciał kupić za taką cenę, bo mają poobrywane okładki od ciągłego oglądania, bo zostały wydane z błędem (np. okładka do góry nogami w stosunku do treści w środku).
Książki stoją głównie na stosikach i ciężko jest cokolwiek znaleźć (poza tym byłam wczoraj - jest nieźle przebrane już). Niby poszczególne stosy są pogrupowane - tu nauki filozoficzne, to podręczniki ekonomii i inżynieria, a tu przewodniki geograficzne.... ale i tak to jest pomieszane, np. w filozofii i religii znalazłam biografię wokalisty AC/DC
Ceny ? przeceny oficjalnie sięgają 20-70% ceny początkowej, co oznacza, że w większości przecena jest ok. 25-30%...
czyli jeśli książka kosztowała 49,90 zł to teraz kosztuje około 35 zł.
Sęk w tym, że książki w Empiku są droższe - niż jakby je zamawiać bezpośrednio u Wydawcy przez internet właśnie około 30%.
Przed zakupem dobrze jest sprawdzić czy się opłaca.
- Łopiński_Jacek

- Podziękował: 1 time
- Kontakt:
Zgadzam się z poprzedniczką.
Gdy jest napisane od ... zł, to nic innego, tylko chwyt marketingowy.
Gdy przyjdzie się na taką promocję, to zwykle tych najtańszych "już" nie ma.
A tak na prawdę, nie wiadomo, czy w ogóle były.
Co innego gdyby było: wszystko za .. zł, chociaż i w takim przypadku to ma się nijak do rzeczywistości.
Co najlepsze kąski wyszarpane przez "znajomych znajomych" i sprzedane na Allegro trzy razy drożej.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Gdy jest napisane od ... zł, to nic innego, tylko chwyt marketingowy.
Gdy przyjdzie się na taką promocję, to zwykle tych najtańszych "już" nie ma.
A tak na prawdę, nie wiadomo, czy w ogóle były.
Co innego gdyby było: wszystko za .. zł, chociaż i w takim przypadku to ma się nijak do rzeczywistości.
Co najlepsze kąski wyszarpane przez "znajomych znajomych" i sprzedane na Allegro trzy razy drożej.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl