Rybińska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Kasia20015

Sympatyk

Rybińska

Post autor: Kasia20015 »

Dzień dobry szukam moich przodków Rybińskich obecnie stoję w miejscu
Zaczynając mam MARIANNE RYBIŃSKĄ która wyszła za mąż za Stanisława Bedkoowskiego w akcie jest napisany dziadek panny młodej którego niestety nie mogę znaleźć nigdzie możliwe że źle szukam więc proszę o pomoc
Rok 1837
Parafia Brzóza
Akt 15
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... ki=2925783

Kasia
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Rybińska

Post autor: choirek »

Pozdrawiam, Irek
Janiszewska_Janka

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 2 times

Rybińska

Post autor: Janiszewska_Janka »

Kasiu,

Jeśli szukasz dziadka Marianny Rybińskiej to nie sugeruj się wiekiem podanym w tym akcie jej ślubu, bo jest akt jego zgonu w 1849 r w tej samej parafii i akt zgonu jego żony Teresy Rybińskiej w 1840 r.
Jan Rybiński mógł się urodzić ok 1784 r, ale nie ma w tym akcie zgonu danych jego rodziców. Z aktu zgonu jego żony w 1840 r wynika , że mogła być starsza od męża i ur ok 1780 r, ale wiemy iż wiek w aktach zgonu był mało wiarygodny, a w jej akcie zgonu także nie podano danych o jej rodzicach.
W indeksach nie widać ślubu pary Jan Rybiński i Teresa Sygnowska więc albo miał miejsce w innej parafii, albo nie są zindeksowane ( nie zachowane ) śluby od 1800 do 1810 r, czyli w okresie możliwego ich ślubu.

Pozdrawiam
Janka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”