Znyk - szukam potomków
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Znyk - szukam potomków
> Poszukuję osób, rodzin T:"Rodzina Znyk - szukam potomków"
Dzień dobry,
Szukam potomków moich prapradziadków Stanisława Znyka (1867 Podczachy k/Pacyny ? - 1925 Łódź) i Marianny z Różyckich (1869 Chochołów k/Żychlina - 1954 Łódź?), są pochowani w Łodzi na Starym Cmentarzu.
Ich dzieci to:
Wacław Znyk (1891-1973, mój pradziadek, organista w kościele św. Józefa w Łodzi)
Stefania Wójcicka? z domu Znyk (1893 Gosławice - 1972, pochowana z rodzicami)
Ryszard Znyk (1896-?)
Tadeusz Znyk (1898 Modlna -1975), pochowany z rodzicami, żona Kazimiera Sakowska, ślub 1929 w parafii św. Krzyża w Warszawie, więzień Majdanka
Jan Edmund Znyk (1900-1981), żona Eugenia Napieralska, są pochowani ż rodzicami Jana, potomkowie robili drzewo genealogiczne na MyHeritage, córka Jadwiga Raczkowska nie żyje ale nie wiem gdzie jest pochowana
Marian Znyk (1903-?), ślub z Haliną Puchalską w 1931 r. w parafii św. Krzyża w Warszawie
Józef Znyk (1905-?)
Henryk Znyk (1907-?)
Mieczysław Znyk (1913-1995), pochowany na cmentarzu Bródzieńskim w Warszawie z żoną Julią Piątkowską, potomkowie robili drzewo genealogiczne na MyHeritage, mieli dzieci (z tego co widzę na MyHeritage, dzieci żyją)
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, nie jestem pewny, czy dobrze napisałem post
Leo Znyk
Dzień dobry,
Szukam potomków moich prapradziadków Stanisława Znyka (1867 Podczachy k/Pacyny ? - 1925 Łódź) i Marianny z Różyckich (1869 Chochołów k/Żychlina - 1954 Łódź?), są pochowani w Łodzi na Starym Cmentarzu.
Ich dzieci to:
Wacław Znyk (1891-1973, mój pradziadek, organista w kościele św. Józefa w Łodzi)
Stefania Wójcicka? z domu Znyk (1893 Gosławice - 1972, pochowana z rodzicami)
Ryszard Znyk (1896-?)
Tadeusz Znyk (1898 Modlna -1975), pochowany z rodzicami, żona Kazimiera Sakowska, ślub 1929 w parafii św. Krzyża w Warszawie, więzień Majdanka
Jan Edmund Znyk (1900-1981), żona Eugenia Napieralska, są pochowani ż rodzicami Jana, potomkowie robili drzewo genealogiczne na MyHeritage, córka Jadwiga Raczkowska nie żyje ale nie wiem gdzie jest pochowana
Marian Znyk (1903-?), ślub z Haliną Puchalską w 1931 r. w parafii św. Krzyża w Warszawie
Józef Znyk (1905-?)
Henryk Znyk (1907-?)
Mieczysław Znyk (1913-1995), pochowany na cmentarzu Bródzieńskim w Warszawie z żoną Julią Piątkowską, potomkowie robili drzewo genealogiczne na MyHeritage, mieli dzieci (z tego co widzę na MyHeritage, dzieci żyją)
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, nie jestem pewny, czy dobrze napisałem post
Leo Znyk
-
Lombarski_Jacek

- Kontakt:
Rodzina Znyk - szukam potomków
Tylko potomków pan szuka? Mam w swoim drzewie genealogicznym kilku Znyków zamieszkałych w dawnych czasach w Gołębiewie parafia Kutno. Jeden z nich był kowalem.
Pozdrawiam Jacek L
Pozdrawiam Jacek L
Ogólnie szukam wszystkich potomków i krewnych Znyków, ale akurat Ci, co są w moim poście , to są najbliżsi, których nie znam.
Dzieci Jana Znyka i Małgorzaty Hejnowskiej, z tego co widzę na Genetece, mieszkali w Gołębiewie.
Z tą częścią rodziny nie jest pewny związek rodzinny (ojciec Jana Znyka, Szymon Znyk, jest może bratem mojego przodka, ale dwa akta urodzenia w parafii Złaków Kościelny pasują, nie wiem który to jest jego).
Bardzo dziękuję za informację,
Leo Znyk
Dzieci Jana Znyka i Małgorzaty Hejnowskiej, z tego co widzę na Genetece, mieszkali w Gołębiewie.
Z tą częścią rodziny nie jest pewny związek rodzinny (ojciec Jana Znyka, Szymon Znyk, jest może bratem mojego przodka, ale dwa akta urodzenia w parafii Złaków Kościelny pasują, nie wiem który to jest jego).
Leo Znyk
-
Sroczyński_Włodzimierz

Podziel się informacją skąd info o M 1931 ze Św. Krzyża?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Piotr_Romanowski

Re: Rodzina Znyk - szukam potomków
Indeksowałem parafie: Luszyn, Pacyna, Osmolin i inne okoliczne. Spotkałem się z tym nazwiskiemZn_Leon pisze:Ogólnie szukam wszystkich potomków i krewnych Znyków, ale akurat Ci, co są w moim poście , to są najbliżsi, których nie znam.
Leo Znyk
Informacje o ślubach pochodzą z adnotacji w aktach chrztu.
Szukałem już tych roczników, ale nie mogę znaleźć.
Szukałem już tych roczników, ale nie mogę znaleźć.
-
Sroczyński_Włodzimierz

Dziękuję
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
Nazwisko Znyk pochodzi ze Stępowa parafii Złaków Kościelny/ Luszyn, ale moi przodkowie bardziej mieszkali w okolicach Żychlina (mój 4x pradziadek Maciej Znyk urodził się w 1792 r. w Stępowie, ale zmarł w Sędkach parafii Żychlin a żadne dziecko z drugiego ślubu (w tym mój 3x pradziadek) nie mieszkało na stało w tych parafiach.
Bardzo dziękuję,
Leo Znyk
Bardzo dziękuję,
Leo Znyk